Foto: Marjanne van der Velde.
Foto: Marjanne van der Velde. Foto:

Winst en gelijke spelen voor teams Wassenaarse Volleybal Vereniging

De WVV MC1 hadden in Lisse hun eerste uitwedstrijd met Liusna MC2 als tegenstander. Helaas voor de spanning in de wedstrijd had de tegenstander het volleybal nog niet onder de knie. De WVV-ers hadden alle gelegenheid om netjes in drieën te spelen en moeilijke ballen te redden met een dikke 4-0 winst als resultaat. De 12 Wassenaarse meisjes vonden na afloop nog energie om onderling een partijtje te spelen. Goed gedaan meiden!

De B1 meiden van WVV moesten het zaterdag in Bodegraven opnemen tegen de MB1 van VSTS. Tja, wedstrijd op zaterdag dan zorgen bijbaantjes en andere bezigheden ervoor dat het WVV team wat dametjes mist. Gelukkig waren Katerina Verheijden en Nina Sadera enthousiast om mee te spelen. Dank aan deze 2 meisjes. VSTS had behoorlijk wat service-druk waardoor de pass door het gelegenheidsteam van WVV moeizaam ging. Veel ballen plopten gewoon op de grond. De service van WVV was eenvoudig en kon door de ervaren VSTS-ers gemakkelijk worden opgevangen. Ook verdween een service weleens in het net of ‘UIT‘. De WVV meiden ondervonden door de grote drukte in de sporthal een luidruchtigheid die zij niet gewend zijn. Want aangezien de WVV-ers niet luidkeels roepen ontstonden er in combinatie met het omgevingslawaai veel misverstanden. In set 2 ging het allemaal een stuk beter en stond WVV zelfs met 24-25 op vóórsprong. Op dat cruciale moment ging de service echter net mis. VSTS lukte het wel en won de set met 27-25. Echt jammer want de meiden hadden zich ten opzichte van de eerste set super verbeterd. Dit nipte verlies taste in set 3 en 4 het zelfvertrouwen van WVV flink aan. De pass kwam niet aan, aarzelingen over wie pakt de tweede bal en geroepen werd er niet meer. Die sets werden dan ook dramatisch verloren. Zonde, want in set 2 lieten de WVV meiden zien dat ze weldegelijk kunnen volleyballen. Dus werk aan de winkel voor de trainer.
Best een aardige wedstrijd om te zien was die tussen Volepo Heren 2 en WVV Heren 2. Over en weer waren er winstkansen. Een set verloop van 25-18, 15-25, 25-15 en 20-25 bracht 2-2. Dit wedstrijd verloop was eveneens te zien bij de wedstrijd tussen Leython en de Mix 1 van WVV. De volgorde was iets anders 15-25, 19-25, 25-17 en 21-25 maar het eindresultaat was eender, een 2-2 gelijkspel.

Ook volleyballen, kijk op www.wvv-wassenaar.nl
Peggy Verweij en Jan Rijskamp Foto: Marjanne van der Velde.

Afbeelding