Afbeelding
Foto:

Flessenactie St. Bonifaciusschool voor Stichting Ushersyndroom

Op dinsdag 24 januari kreeg groep 8 van de St. Bonifaciusschool te horen dat hun juf een prijs had gewonnen met een actie bij Jumbo Wassenaar Mark Blaauw.

Ze mocht € 250 schenken aan een goed doel naar keuze. Samen met de klas is er een gesprek ontstaan welke goede doelen ze allemaal kennen en al snel besloot de juf samen met de klas om het geld te schenken aan Stichting Ushersyndroom. Een neefje van een leerling uit de klas is hiermee geboren en zal dus langzaam doof en blind worden. Behandeling van het Ushersyndroom is nog steeds niet mogelijk. Er zijn wel hoopvolle ontwikkelingen en ze hopen dat het in 2025 wel behandelbaar is. 

De klas besloot om samen ook in actie te komen en hebben een flessenophaal actie bedacht. Zo is er in de klas o.a. een flyer gemaakt, contact opgenomen met de Jumbo & De Wassenaarse Krant. Het werd een heel project. Ook is het neefje in de klas gekomen en konden ze vragen stellen over het syndroom. De kinderen hebben erg hun best gedaan en op dinsdag 7 februari is de hele klas met alle flessen naar de Jumbo gegaan. Daar kregen ze een rondleiding achter de schermen en zijn alle flessen ingenomen. Het totaalbedrag kwam op € 429,45. Samen met het gewonnen bedrag is dat een totaal van € 679,45 dat geheel naar Stichting Ushersyndroom is gestort!