Afbeelding
Foto:

Rien Meijerink toont zijn ware gezicht. Net zo kleurrijk als zijn landschappen en stadsgezichten.

Rien Meijerink tekent en schildert zijn hele leven al. Na zijn carrière in voltijdsbanen kon hij pas na zijn pensioen voluit gaan schilderen. Dat is nu 17 jaar geleden. Hij heeft veel opgestoken van zijn leermeester Hirosai Goto en dat leren ging door in de zomers in Griekenland en Frankrijk.

Door Tom Rietveld

Hij vervaardigt vooral landschappen en stadsgezichten. Hopperachtig met veel kleur. Een ware colorist. Dat is in het kort de introductie van Rien Meijerink. Dat volop schilderen  stopte plotseling vorig jaar, omdat Rien zware operaties heeft moeten doorstaan. Door complicaties heeft dat maanden geduurd. Door het oog van een naald gekropen. Nu is hij weer helemaal terug.

Rien: ”Het huis, waarin ik mijn atelier heb, helpt mee om plezier in het schilderen te beleven. Mijn vrouw Ita heeft een eigen hoek in het atelier en schildert vooral portretten. Dat we samen in kunst geïnteresseerd  zijn is een enorm voordeel. Hierdoor beleven we samen mooie tijden aan onze  zomerse  schilderweken op verschillende adressen in Frankrijk. Ik ben nu zelf met zelfportreten bezig. Al heel lang ben ik lid van Ars Et Studium en daar leer je ook van elkaar. Vooral van de eerlijke kritiek, die we elkaar geven, dat draagt bij tot de kwaliteit van de schilderstukken. Eerder meegedaan aan een pop-up tentoonstellingen in Den Haag met Haagse kunstenaars. Ook nog in de Pauw, net voordat, die dicht ging. Mijn plezier om te schilderen is steeds intensiever geworden. Ook meer samenhang en ik zie dat mijn stijl verschuift, maar kleurgebruik blijft bij mij favoriet. 

Met de opening op zaterdag 11 februari  kan ik een deel van mijn werk aan een groter publiek tonen. Nu ik als bestuurslid ben aangenomen bij de Wassenaarse Kunstgroep, zie ik dat als een kroon op mijn werk.  

Het is fijn, dat we de komende weken met totaal vijf kunstenaars kunnen exposeren. Allemaal interessante werken en stijlen en ieder met een eigen verhaal. We hebben elkaar wat te vertellen en we zijn nieuwsgierig naar de reacties van de bezoekers tijdens hun bezoek aan de Molen”.

De komende weken komen ook de andere kunstenaars aan het woord.