Afbeelding
Foto:

Agenda

11 FEBRUARI
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat de geplande Muziek Matinee Messiaskerk (MMM) van zaterdag 11 februari NIET door in verband met de lage temperatuur in de kerk.

Afternoon Tea Concert om 16.00 uur. Pianiste: Gulmira Issabekova. The American Protestant Church of The Hague, Esther de Boer-van Rijklaan 20, Den Haag. Zaterdag 11 februari organiseert The American Protestant Church een concert met het programma ”From Bach to Liszt”. De pianiste Gulmira Issabekova zal u laten genieten van zeer virtuoos pianospel. Zij zal o.a. enkele preludes uit de Wohltemperierte klavier van Johann Sebastian Bach voor u uitvoeren en de Hungarion Rapsody nr.12. Franz Liszt. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt wel zeer op prijs gesteld. Het concert begint om 16.00 uur. Vanaf 15.30 uur bent u welkom. De organisatie zorgt voor een kopje koffie of thee. Voor meer informatie kunt u een email sturen naar John Bakker: musicdirector@apch.nl

19 FEBRUARI
Wandeling van schemer naar duisternis bij nieuwe maan op zondag 19 februari van 17.00 - 19.00 uur. Een stevige avondlentewandeling wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand. We vertrekken met de zon en komen terug in het donker. Donker wordt het pas echt als we het bos inlopen. We hopen op helder weer zodat we kunnen genieten van de zonsondergang en - wat later - de sterren. Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen. Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Misschien kruist een ree of vos ons pad. Verzamelen: Parkeerterrein tegenover Hotel Duinoord, Wassenaarseslag 26, 2242 PJ Wassenaar. Meenemen: goede conditie, passende kleding, drinken en stevige schoenen. Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand. Opgeven via email: want.ivnleiden@gmail.com Of telefoon 06 37005024. Kosten: geen. Organisatie: IVN-Leidse regio.

Kinderbingo Kerkehout. Ben jij ook gek op Bingo? Op zondag 19 februari wordt er in het buurtcentrum Kerkehout (Charlottestraat 5) een heuse kinderbingo georganiseerd met hele leuke prijzen! Ben je tussen de 5 en 12 jaar, gek op Bingo en wil je ook kans maken op een van die leuke prijzen? Meld je dan nu per mail aan met je naam en geboortedatum: kinderbingokerkehout@hotmail.com. De kosten voor deelname bedragen €3,50 (contant) en onder het genot van wat drinken en uiteraard wat lekkers zullen de ballen gaan rollen vanaf 13.30 tot 16.00 uur. Nodig ook je vriendjes en vriendinnetjes uit; hoe meer kinderen, hoe gezelliger het is en uiteraard mogen je ouders je meehelpen bij de Bingo. Tot zondag. Wij willen Schildersbedrijf Groenewegen weer bedanken voor het sponsoren!

24 FEBRUARI
Dagtocht naar Haarzuilens met winters buffet en Shantykoor van De ZonnebloemWij rijden vanuit Wassenaar via een toeristische route naar Restaurant Wapen van Harmelen. Hier gaan we genieten van tweemaal koffie of thee met een heerlijk gebakje. Na genoten te hebben van de koffie of thee gaan we onze tocht weer vervolgen en we zetten koers via een mooie richting Haarzuilen. In restaurant Het Wapen van Haarzuilens gaan we genieten van een heerlijk Winterbuffet. We beginnen met soep van de dag, daarna Zuurkoolstamppot, Boerenkoolstamppot, Andijvie stamppot, gehaktbal, rookworst, jus en spekjes. In de pauze van het optreden van het Shantykoor krijgt u nog een vanilleroomijs met slagroom aangeboden. Kosten voor dit evenement zijn slechts € 30 p.p. (incl. vervoer en beschreven consumpties). Nadere informatie is te krijgen bij mevrouw Sjoerdtje Heijder, Tel. 070 511 77 23. Inschrijfformulieren bij Paul Meltzer, Tel. 070 511 73 07, e-mail: PaulAdaMeltzer@Ziggo.nl. Inschrijven kan tot 17 februari.