André Rieu in actie voor De Zonnebloem. Foto: Florine Bouritius.
André Rieu in actie voor De Zonnebloem. Foto: Florine Bouritius. Foto:

André Rieu bij De Zonnebloem

“In de zevende hemel !”, zo verwoordde één van onze gasten haar gevoel na de film met hoogtepunten uit de concerten van André Rieu met zijn Johann Strauss Orchestra vanaf het Vrijthof in Maastricht. Het was een feest van herkenning in De Warenar; de veelal bekende muziekstukken en de cabareteske presentatie door André vanuit zijn fenomenale decors.

En zelfs voor sommigen hun eigen herinnering aan concertbezoek in binnen- of buitenland als Rieu daar optrad. Gloednieuw was echter om dit nu samen te beleven; het plezier van de muziek met zijn brede toegankelijkheid, de stralende musici en het zingende en dansende publiek op “De Vriethof”, zoals Rieu het zegt op z’n Maastrichts. Tegen de contouren van de Basiliek van Sint Servaas en met de cafeetjes aan de overkant. Ook onder onze gasten én vrijwilligers werd hier en daar een traantje weggepinkt!
Gelukkig was iedereen goed voorbereid op de voorstelling met een uitgebreide lunch waarmee onze gasten het nieuwe Zonnebloemjaar inluidden. En na afloop werd, onder het genot van nog een hapje en een drankje, zelfs gedroomd over een live bezoek aan André met zijn orkest op een zomerse “Vriethof” in Maastricht.
Maar eerst nodigt De Zonnebloem haar gasten uit voor een dagtocht naar Haarzuilen op vrijdag 24 februari. Houdt u de krant in de gaten; voor inlichtingen kunt u ook contact opnemen met Sjoerdtje Heijder (070-5117723) of Paul Meltzer (070-5117307, pauladameltzer@ziggo.nl, ook voor inschrijfformulieren).

Florine Bouritius