Van links naar rechts: Theodora, Anja, Rienk en Mieke. Sona was op reis.
Van links naar rechts: Theodora, Anja, Rienk en Mieke. Sona was op reis. Foto:

Nieuwe tentoonstelling met nieuwe leden Kunstgroep Wassenaar

De vijf nieuwe leden, die onlangs tot de Wassenaarse Kunstgroep zijn toegetreden, zullen de komende week een deel van hun werken naar de galerie in de Molen brengen. De overzichtstentoonstelling van Dons van der Gronden is nog t/m zondag 5 februari te zien.

Door Tom Rietveld

Vanaf zaterdag 11 februari dus weer een nieuwe tentoonstelling met kunstenaars, die allemaal verschillende stijlen laten zien. Bijzonder, dat veel van de kunstenaars enthousiast zijn geworden door hun docent tekenles, die al vroeg in de gaten had welk talent er schuil ging. Dat talent zullen ze binnenkort tonen met een deel van hun werken.

De tekenleraar van Anja Jager was na de opdracht om een zelfportret te maken zeer verbaasd met het resultaat. ‘Met wat jij nu laat zien, kan je zo naar de Academie.’ Anja was toen 13 jaar. Die academie en veel meer heeft ze doorlopen en is uitgegroeid tot een gerenommeerd kunstenaar. Haar bijzondere stijl is schilderen vanuit sprookjes en fantasie.

Mieke Kettler komt met schilderijen en etsen naar de Molen. De etsen, veelal geometrisch, vierkant, driehoek, soms rond met allerlei variaties, waarvan Mieke een monoprint tevoorschijn tovert met haar drukpers. Zij heeft de docenten opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam gedaan, zodat ze, behalve zelf kunst maken, les heeft kunnen geven om zo jonge mensen inzicht te geven in de grafische technieken. 

Rien Meijerink tekent en schildert zijn hele leven al. Na zijn carrière in voltijdsbanen kon hij pas na zijn pensioen voluit gaan schilderen. Hij heeft veel opgestoken van zijn leermeester Hirosai Goto en dat leren ging door in de zomers in Griekenland en Frankrijk. Hij vervaardigt vooral landschappen en stadsgezichten. Hopperachtig met veel kleur. Een ware colorist.

Theodora Plas volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Ze werkt sinds 1980 als beeldend kunstenaar en exposeerde haar- overwegend abstracte werk -lyrisch abstract- in binnen en buitenland. Haar kleurrijke maar ingetogen werk ‘leest’ als een liefdesbrief.

Sona Sahakian is een jonge beeldend kunstenaar (27). Haar kunst gaat over de zoektocht naar innerlijke tijdsbeleving, waar herinneringen als fixatie en transformatie ervaarbaar worden gemaakt. In haar kunst wil ze de verbeeldingskracht en zintuigelijke ervaringen stimuleren en aanwakkeren om een innerlijke reis te maken door echt te voelen en te ontdekken wat de schatkist van hun bestaan is.