Afbeelding
Foto:

Receptie Deijleroord druk bezocht

Vorige week vond de nieuwjaarsreceptie plaats van wijkgemeenschap Groot Deijleroord. Het was goed om te zien dat er een zeer grote opkomst was. Voorzitter Nico van Egmond stond stil bij de vele activiteiten die in het Deijlerhuis plaatsvinden.

Een groot aantal verenigingen zoals bridge-club, schaakclub, jazz-groep, wijnproevers, etc. houden er hun reguliere bijeenkomsten. Daarnaast maken ook sociale organisaties en de voedselbank dankbaar gebruik van het gebouw. Al met al voorziet het Deijlerhuis in een zeer duidelijke behoefte in de buurt en zijn er vrijwel iedere dag de nodige activiteiten.
Naast het Deijlerhuis ligt een grote sier- en moestuin waar vele vrijwilligers met grote regelmaat te vinden zijn. De tuin trekt de nodige “rustzoekers” die van deze mooie plek komen genieten. Dit jaar viert de tuin het 5 jarig jubileum, waar nog de nodige aandacht aan zal worden gegeven.
Momenteel worden de nieuwbouwplannen op de locatie Den Deijlschool meer concreet. Nico van Egmond gaf aan er zonder meer van uit te gaan dat de huidige functie van het Deijlerhuis in die plannen goed zal wordt geborgd. Het Deijlerhuis speelt als sociale ontmoetingsplek immers een zeer belangrijke rol in de buurt.
Wilt u zich ook inzetten in de tuin, het bestuur of het Deijlerhuis, neem dan contact met ons op via grootdeijleroord@gmail.com. Er zijn samen met de vele enthousiaste vrijwilligers genoeg leuke en nuttige dingen te doen.

Namens het bestuur
Henk de Vries