Afbeelding
Foto:

Verslag ruiteravond 14 januari 2023

Afgelopen zaterdagavond organiseerde Paardensportvereniging Koningin Emma haar jaarlijkse Ruiteravond in theater Warenar te Wassenaar. Met zoals traditiegetrouw een toneelstuk, de loterij en het ruiterbal. Ook dit jaar was de Ruiteravond een groot succes te noemen. Met 200 gasten, zowel leden als andere belangstellenden waren op het feest afgekomen.

De avond werd feestelijk geopend door de voorzitter van PV Koningin Emma, John Paul Didden. Deze avond zijn de prijzen uitgereikt voor de Ruiter van het jaar. Ruiter van het jaar is Maartje L’Ami met haar paard Kasparov.
Na de prijsuitreiking van de Ruiter van het jaar worden Mariëlle de Rooij en Martine L’Ami gevraagd om naar voren te komen. Beiden zijn sinds 1 januari 1998 lid van de vereniging en worden vandaag gehuldigd met hun 25 jarig jubileum. Er was er ook nog een jubilaris. Juul Voorham is vanaf 1988 lid van onze vereniging en wordt vandaag gehuldigd met haar 35 jarig jubileum.
Het hoofdnummer van de avond is natuurlijk het optreden van de toneelgroep van de vereniging. Dit jaar speelde de toneelgroep het stuk "Bruidzilla." Van Henk Roede. Het toneelstuk gaat over: Linda (gespeeld door Deborah Vogels-Nordmann) die al jaren zit te wachten op een huwelijksaanzoek van Cor (gespeeld door John Beliën). Voor Cor hoeft het allemaal niet zo. Hij vindt het wel best zoals het leven nu gaat. Maar Linda heeft van jongs af aan al hele plannen gemaakt hoe de speciale dag er uit moet zien. En dat is groots, romantisch en vooral perfect!
Als dan uiteindelijk Cor haar toch ten huwelijk vraagt, gaan meteen ook alle remmen los! Ze leeft zich helemaal uit op het plannen van de bruiloft en niets of niemand zal ook maar haar daarin een strobreed in de weg leggen. Echter lopen al haar eisen wel flink in de papieren en is daar wel geld voor?
De familie, vrienden en naaste buren weten dat je een vrouw als Linda vooral niet moet teleurstellen. Heel wat creativiteit moet worden aangewend om toch Linda die fantastische dag te kunnen geven. De plannen zijn goed, maar niets gaat zoals gepland…..
Marit van der Laan deed dit jaar voor het eerst mee met toneel. Ze speelde de rol van Julia, de beste vriendin van Linda. Zij krijgt de taak van ceremoniemeester en dat valt niet mee!
De Buurmannen, gespeeld door Henk Lelieveld en Gerard van der Laan, hadden een geweldige rol wat voor veel commotie en hilariteit op toneel zorgde, zij probeerde de bruiloft te redden, wat niet altijd lukte. Corry Nordman vertolkte de rol van moeder van de bruidegom, een zorgzame moeder die eigenlijk liever zag dat haar zoon weer bij haar thuis kwam wonen. Silvia Hooymans speelde de rol van de moeder van de Bruid. Ook zij probeert de bruiloft te redden, maar ook dit wil niet altijd slagen. Jose Kooijman speelde de rol van Oma van de bruid wat weer garant stond voor een hilarisch optreden.

Onder leiding van Rien van Os en Riet Heijstek maakten de toneelspelers er weer een heel schouwspel van waar iedereen weer hartelijk om kon lachen.

Aan het einde van de avond konden de gasten nog genieten van een drankje in de foyer met muziek. Ook werd daar de uitslag van de loterij werd daar bekend gemaakt waar mooie prijzen verloot werden. Het was weer een zeer geslaagde avond die tot in de kleine uurtjes duurde.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding