Afbeelding
Foto:

Meedoen aan de Wassenaarse Cultuurprijs is nog mogelijk

Ook dit jaar zal de Wassenaarse Cultuurprijs worden uitgereikt. In 2012 werd de prijs voor het eerst uitgereikt. Het was een initiatief van twee Wassenaarse raadsleden, Willem van Moort en Inge Zweers de Jong. De prijs van € 2500 ging dat jaar naar het ICMF (International Chamber Music Festival). In de jaren daarna werd de prijs gewonnen door de Wassenaarse Jazz Sociëteit, Ars et Studium, Mieke van den Berg en Tim van Broekhuizen.

Door John Schrader

Vorig jaar waren er te weinig inzendingen, waarschijnlijk door de perikelen van de corona; daarom worden de Wassenaarse Cultuurprijzen dit jaar alsnog uitgereikt. De inschrijving voor deze prijzen is mogelijk tot 1 mei. Er zal ook op uitgebreide schaal aandacht voor deze prijsuitreikingen worden gevraagd. Posters zullen op diverse plaatsen te zien zijn, er zal contact met de scholen worden gezocht en er zullen diverse interviews komen met deelnemers. Zo zijn er komend jaar dus drie prijsuitreikingen; de Wassenaarse Cultuurprijs voor deelnemers vanaf 18 jaar en twee Wassenaarse Cultuurprijzen (voor groepen en individuele talenten) voor deelnemers van 12 tot 18 jaar.
Iedereen kan dus meedoen en de mogelijkheden zijn heel divers. Er kan mee worden gedaan met schilderen, muziek maken, toneel, verhalen of gedichten schrijven, fotografie en dans. Er is dus genoeg keus, waardoor hopelijk velen zullen meedoen.
Vorig jaar was er de Pauw Wow Show voor kinderen tot 12 jaar. Deze prijsuitreiking vond plaats in een bomvol en sfeervol Raadhuis de Pauw. De winnares, Sanne Lyppens, besteedde de prijs van €500 aan een graffiti workshop onder leiding van de Katwijkse kunstenaar Hugo van der Plas; een heel fijne middag zo voor alle leerlingen van groep 8 van de Herenwegschool. En een groot succes dat navolging verdient.

Het enthousiaste bestuur bestaande uit Neeltje Bangert, Wilma Wassenaar en Huber Claassen hoopt dat velen zich gaan inschrijven, met mooie, goede en verrassende inzendingen. Zij hopen ook dat velen elkaar inspireren en wellicht samen of met een groepje mee willen doen.

Wilt u meer informatie, dat kan! Het is mogelijk de website te bezoeken: www.wassenaarsecultuurprijs.nl. Dus wacht niet, maar doe mee en maak kans op die mooie Wassenaarse Cultuurprijs!