Afbeelding
Foto:

Resultaat Lions Oud en Vreemd geldverwerking 2022 voor blinden

Lionsclub Wassenaar Duin dankt de supermarkt Jumbo op de luifelbaan waar onze verzamelzuil Oud en Vreemd geld ook het afgelopen jaar mocht staan. In het kalenderjaar 2022 hebben de 90 verzamelzuilen verspreid over het hele land afgerond € 180.000 opgebracht. Onze zuil op de luifelbaan heeft een bovengemiddelde jaar opbrengst van circa € 4.000 (incl. de verdubbelaar door de Stichting Wilde Ganzen). Daar zijn wij erg blij mee!

Sinds de start heeft de actie voor de blinden € 1.370.000 opgebracht: goed voor 91.333 oog operaties (staar) in ontwikkelingslanden. Bijna Iedereen heeft vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Supermarkten, ziekenhuizen, klinieken en Lionsclubs bieden gezamenlijk de oplossing om met dat geld wat goeds te doen: oogzorg in ontwikkelingslanden.
Jaarlijks worden meer dan 1,2 miljoen munten en 25.000 bankbiljetten uit 160 landen ingezameld. Wij selecteren die zelf en zetten die als volgt in euro's om:
* Lions en hun vrienden nemen courant papiergeld mee op hun reizen. Zij betalen de middenkoers in euro's;
* Courant muntengeld wordt per land gesorteerd en omgezet in euro's;
* Een KLM purser neemt regelmatig 10 à 20 kg munten mee naar verre landen en zet het om in papiergeld;
* Zilver-, nikkel- en kopergeld wordt verkocht tegen kiloprijs;
* Incourant papier- en muntgeld, dat Nationale Banken niet meer terugnemen, wordt verkocht via oud geld veilingen.
100% van de opbrengst van onze actie gaat naar de stichting Lions Fight for Sight want niemand krijgt enige vergoeding, zelfs niet voor gemaakte onkosten.
Op onze website www.vreemdenoudgeld leest u meer over deze actie. Onze zuil staat bij de kassa's van de Jumbo supermarkt op de luifelbaan. Voor grote oud en vreemd geld donaties kunt u contact opnemen met Berry Janmaat (06 54744998) van Lionsclub Wassenaar Duin.