Afbeelding
Foto:

Wachten op slachtoffers in Wassenaar door slechte bestrating?

In vele straten in Wassenaar zijn de trottoirs bijna onbegaanbaar; bij een wandeling in de avonduren is het raadzaam eerst na te denken wat de route gaat worden en of deze niet te riskant is. Vele stoeptegels liggen ongelijk of steken zelfs uit. Daarbij moet het ook niet geregend hebben, want dan zijn er ontelbaar veel plassen. En is er dan geen daglicht meer, dan is de overweging om thuis te blijven nog meer aanwezig.

Door John Schrader

Na de aanleg van de bekabeling rond de glasvezel in de afgelopen maanden is de situatie enorm verslechterd. De bestrating is nu in erbarmelijke staat en het is haast wachten op de eerste slachtoffers die straks iets breken of heel ongelukkig terecht zullen komen. Dan is niet alleen een nat pak vervelend, maar kan er grotere schade ontstaan.

In gesprek met een bewoonster van de Troelstraweg in de wijk Zijlwatering, geeft zij aan dat het echt tijd is voor de gemeente om deze situatie aan te pakken voordat de eerste grote ongelukken plaatsvinden. Nu heeft zij van medebuurtbewoners slechts over kleine struikelpartijen gehoord, maar hoopt zij dat het niet erger wordt. Tijdens ons gesprek proberen we ook in contact met de gemeente te komen; helaas blijken er niet voor het eerst lange wachttijden te zijn en kan de juiste persoon niet snel gevonden en bereikt worden. 

Intussen gaat de wijk er niet op vooruit en geeft al het overtollige zand ook geen fijn beeld. Het ziet er armoedig uit. Daarbij zijn vele stukjes kabel heel verschillend geplaatst; bij sommigen aan de verkeerde kant (links i.p.v. rechts) en bij een enkele bewoner zelfs precies bij het pad naar de voordeur! Het is dus niet voor iedereen “Lang leve de glasvezel”. Daarom ook dit stukje in De Wassenaarse Krant die door velen gelezen wordt. Hopelijk ook dat snel de handschoen door de gemeente Wassenaar wordt opgepakt en dat vele trottoirs in Wassenaar weer veilig zijn voor een wandeling, zowel voor jong als voor oud.