Afbeelding
Foto:

Vuurwerkoverlast 2

Op de kruising Duinvoetlaan/ Meyendelseweg (op de kleine rotonde) was het in de nacht van oud nieuw jaar zeer onrustig door een groep agressieve en  vernielzuchtige jongeren. Ook zeer jonge kinderen waren daarbij aanwezig. 

Wellicht speelde ook „feest-verruimende“ middelen waaronder alcohol een rol, gezien de dag erna, gevonden resten shotjes likeur. Een verkeersbord ging er aan, een kerstboom werd in brand gestoken en de afvalbak voor honden is opgeblazen of moedwillig afgebroken.  Vele vuurpeilen werden afgeschoten en waren een gevaar voor de rieten daken in de direkte omgeving.
Helaas kon de politie op dat moment niet komen. Opvallend is, dat er afgelopen jaar door de gemeente minder aandacht voor vuurwerkpreventie is geweest. Het is bijvoorbeeld verboden om op minder dan 250 meter van rieten daken, vuurpijlen die hoger dan 10 meter komen, af te schieten. Is dit bij de inwoners van Wassenaar voldoende bekend? Blijft onbegrijpelijk dat een groep jongeren „zomaar" op een feestavond van alles aan het vernielen zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding