Burgemeester Leendert de Lange opent de Kerstlunch van De Zonnebloem in de versierde Raadszaal.
Burgemeester Leendert de Lange opent de Kerstlunch van De Zonnebloem in de versierde Raadszaal. Foto:

De Paauw heet De Zonnebloem welkom voor een Kerstlunch

Met een rijk versierde boom, met tientallen rode Kerststerren en in een sfeervol aangeklede Raadszaal werden de gasten van De Zonnebloem welkom geheten voor een Kerstlunch. Als was het in de Kerststal zelf, kwamen allen tezamen onder dit sterre blinken, en ja, liederen weerklonken onder leiding van twee oud-huisartsen die oude en vertrouwde Kerstgezangen ten gehore brachten.

Een feestelijk welkomstglas vond zijn vruchtbare bodem in een Kerstsoepje, een kip-cocktail gevolgd door heerlijk belegde broodjes en Kerststol en dit werd afgesloten met koffie en thee aux friandises in Kerstsfeer. Dit alles was ingeluid door een Kersttoespraak van de burgemeester. De heer De Lange inspireerde ons met zijn oproep om vooral de verbondenheid te zoeken binnen ieders eigen omgeving, nu de wereld zo vol met tegenstellingen zit. De vrijwilligers waren blij te horen dat onze burgemeester De Zonnebloem zelf noemde als een bron van verbondenheid binnen ons mooie dorp.
Ons samenzijn bracht bij veel gasten dierbare herinneringen aan eigen Kersttradities boven en met hartelijke wensen onder elkaar voor het komend Kerstfeest keerden allen, gasten en vrijwilligers, geïnspireerd huiswaarts. De Zonnebloem Wassenaar wenst u voorspoed, gezondheid en geluk in 2023!

Florine Bouritius