Afbeelding
Foto:

Winnaars Biljarten Libre en Driebanden beker bij de Leidse Biljart Bond zijn bekend

De bekerkampioenen 2022 Leidse Biljart Bond zijn bekend. Na een goed en nieuw opgezette competities van de beker bij de Leidse Biljart Bond, zijn afgelopen woensdag de finales 3-band en libre gespeeld.

De finale libre werd gespeeld in Café Decima onder toezicht van biljartclub T.O.P. Finale ging tussen Barrelzz 1 en Brandewijntje 2. Libre teams bestaan uit 4 spelers en het werd dan ook een zeer spannende finale. Barrelzz won de eerste twee partijen, daarna sloeg Brandewijntje zijn slag en won de overige twee partijen. Uitslag werd dus 4 - 4, uiteindelijk gaf het percentage aan welk team kampioen is geworden. Barrelzz 1 ging er met de Henny Rits beker vandoor.
Bij de finale 3-banden ging het tussen Pelikaan 1 en Pelikaan 2. Deze finale werd gespeeld in Café Barrelzz te Voorschoten. Deze finale werd ook georganiseerd door biljartclub Barrelzz. Ook hier werd er serieus gespeeld en er was ook veel publiek op de finale afgekomen, dat brengt dan ook weer extra spanning mee voor de spelers. Bij het driebanden bestaan een team uit 3 spelers. Winnaar is geworden Pelikaan 1, zij wonnen met 4 - 2 van hun taaie tegenstander Pelikaan 2. Betekent dus dat Pelikaan 1 hiervoor de Wilhelmina beker ontving. Tevens betekent dat dan volgend seizoen de finale libre plaats vindt in Café Barrelzz en de finale 3-band bij biljartclub de Pelikaan welke speelt bij v.v. Roodenburg te Leiden.

Bent u nu ook hierdoor geïnteresseerd om te gaan biljarten, kom dan eens vrijblijvend langs bij één van de aangesloten verenigingen, stuur een email naar leidsebiljartbond@outlook.com of kijk op onze Facebookpagina Leidse Biljart Bond. Iedereen kan meedoen, zowel beginners als ook gevorderden, ook zowel mannen maar ook zeker vrouwen van harte welkom.

Afbeelding
Afbeelding