Afbeelding
Foto:

Kom meespelen bij Romeo en Julia!

Bespeel je een instrument en wil je graag eens samenspelen in een orkest? Ben je benieuwd hoe het er in een orkestrepetitie aan toe gaat? Op 29 november krijg je de kans, want dan houdt Sinfonietta Voorschoten een openbare repetitie met Romeo en Julia op de lessenaar. Je bent welkom, met of zonder instrument. Alle instrumenten zijn op de openbare repetitie welkom. Laat het ons vooraf weten, dan sturen we je de bladmuziek. Aanmelden per mail: Sinfoniettavoorschoten@gmail.com

‘Ik kwam in aanraking met Sinfonietta bij de openbare repetitie in februari van dit jaar’, vertelt Erika. ‘De open en vriendelijke sfeer die het orkest uitstraalt heeft mij doen besluiten om me aan te sluiten en wel bij de altviolen. De alten zijn een kleine groep en ze wilden me er graag bij hebben. Het samen muziek maken vind ik erg leuk. De dirigent laat ons soms een korte passage spelen, die dan zo mooi klinkt dat we er echt van kunnen genieten. Daar doe ik het voor’.
‘Op mijn 26e ben ik begonnen met viool spelen, ‘in deeltijd' zeg ik altijd. Toen de kinderen kwamen heb ik 10 jaar niet gespeeld. Drie jaar geleden heb ik de overstap naar altviool gemaakt. Ik heb een jaar in het opstaporkest bij B+C gespeeld en nu dus bij Sinfonietta Voorschoten. Daar doe ik veel ervaring op. ‘Beter 1 juiste noot in een maat, dan 10 foute noten', heeft de dirigent me op het hart gedrukt. Ik hoef de lat echt niet te hoog te leggen'.
‘We oefenen de hele avond. Soms kom ik moe van het werk aan, maar ik vertrek altijd vol energie, want samen muziek maken is plezierig en het zorgt voor ontspanning’.
De openbare repetitie vindt plaats op dinsdag 29 november in het Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH Voorschoten. Repetitie: 19:45 – 22:15 uur. Zaal open: 19:30 uur.
Voor meer informatie en aanmelden: sinfoniettavoorschoten@gmail.com.
Kamerorkest Sinfonietta Voorschoten zoekt strijkers (1e viool, altviool, cello), een klarinettist en een hoornist.

Afbeelding