Afbeelding
Foto:

SWL Trio met gastmusici bij PJPJ in Cultureel Centrum

Op zaterdagavond 19 november treden er 5 jonge jazzmusici op in het Cultureel Centrum in Voorschoten. Het ‘SWL Trio’ bestaat uit de Zuid-Koreaanse pianiste Sujae Jung, de Duitse bassist Wolf Stratmann en de Italiaanse drummer Lorenzo Mastrogregori.

Opgeleid tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, ontdekte het trio al snel een liefde voor contemporary (hedendaagse) jazz. In het voorjaar van 2021 begonnen ze samen de sfeer van jazzimprovisatie en hedendaagse Europese muziek te verkennen. Hun composities doorbreken de grenzen van traditionele structuren door invloeden van vrije tot Noord-Europese klanken te vermengen. Hun muziek spreekt over reizen, ontdekken en nostalgie.
Het trio wil ook de eenvoud versterken en vieren, een kwaliteit die vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd. De muzikanten voelen een constante sterke behoefte om 'in het moment' te creëren en het onbekende uit te dagen met muziek die hun harten vult met vreugde en adrenaline elke keer dat zij het podium betreden. Gastmusici bij dit concert zijn sopraansaxofoniste Nadine Serhalawan uit Indonesië en vibrafonist Marco Ullstein uit Duitsland. Aanvang 20:00 uur, Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten