Foto: Roland van den Enden.
Foto: Roland van den Enden. Foto: Roland van den Enden

Zegening van alle voertuigen in Voorschoten met gezinslunch

Op zondag 3 juli worden om 12.00 uur voertuigen gezegend door Bisschop Van Luyn op de parkeerplaats naast de H. Laurentiuskerk aan de Leidseweg 98. Ieder krijgt een klein aandenken en er zijn ter plekke beeldjes van de Heilige Christoffel te koop. Als katholiek gebruik is de voertuigzegening verbonden met de verering van de Heilige Christoffel, de patroonheilige van de reizigers. Zijn feestdag valt op 25 juli. Omdat de meesten dan al op vakantie zijn, vindt de voertuigzegening al op 3 juli plaats. De zegen kan aan een auto worden gegeven, maar ook de fiets, kinderwagen, scootmobiel en rollator zijn uiteraard welkom. Deze zegen is niet alleen voor het voertuig of bestuurder zelf, maar ook voor wie men onderweg tegenkomt. Dat het voertuig de bestuurder en inzittenden steeds veilig naar de bestemming en terug naar huis mag brengen en goed onderhouden blijft. Aansluitend is er een lunch met gezinnen in de tuin van de kerk. Ieder wordt verzocht zijn eigen lunch te verzorgen.

.........................................................…………......……....………………....…....

The Atlantic Trio speelt broer en zus Mendelssohn

Fanny Mendelssohn produceerde 466 muzikale composities. Een van haar succesvolste werken is het pianotrio in d opus 11, dat The Atlantic Trio op 12 juli ten gehore brengt in de serie concerten van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde. Het trio speelt twee werken van broer Felix, het Pianotrio nr. 1 en het prachtige Lied ohne Worte. The Atlantic Trio is een gerenommeerd pianotrio, dat al vanaf 2003 bestaat. Het bestaat uit Ansfried, cello, Janneneke van Prooijen, viool en Bas Verheijden, piano.
Datum: 12 juli a.s.. Aanvang 20.00 uur. Locatie: Dorpskerk, Kerkplein 2, Voorschoten. Kaarten à €29,50, inclusief pauzedrankje, kunnen worden besteld via de website www.kunstkringduivenvoorde.nl.

.........................................................…………......……....………………....…....

Avanti 4e en 5e plaats op het NK en grote eindshow

Dubbel feest dit weekend voor onze hele dansafdeling! Zaterdag reisden onze wedstrijdgroepen C13 en A20 samen met de bus naar Ahoy. Daar lieten zij onder leiding van Jitske Bergsma indrukwekkende dansen zien op het NK voor een groot publiek en vakjury. Uiteindelijk behaalde de C13 een mooie 5e plek. De A20 wist op het hoogste niveau van Nederland een 4e plek te bereiken. Wij feliciteren beide groepen met dit fantastische resultaat!

Zondag was het de beurt aan alle dansgroepen van Avanti in eindshow Beatz! in Stadstheater Zoetermeer. Van jong tot oud, van recreanten tot de wedstrijdgroepen, van jazzdans tot streetdance deed mee. De dansen varieerden van het thema sport en stewardessen tot aan Hairspray, wedstrijddansen, moderne dans en Jungle Book. De show werd afgesloten met een spetterende dans van alle deelnemers samen. Zowel deelnemers als publiek hebben genoten!

Wij danken alle vrijwilligers en sponsoren voor hun fantastische hulp, want zonder hen kunnen wij zo'n show niet maken.