Coppelia.
Coppelia. Foto:

Filmtheater Voorschoten

Zo 3 juli 20.00 uur: Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring
Muziek, documentaire (NL 2021), 120 min. Kijkwijzer: ALDeze film geeft een unieke inkijk in de geschiedenis van Nederlands grootste rockband ooit. De film is een twee uur durende registratie van de Behind the Music-avond in een uitverkocht Paard in Den Haag in januari 2020, met bassist Rinus Gerritsen in de hoofdrol.

Wo 6 juli, 20.00 uur: Housewitz
Kijkwijzer: AL Housewitz is een tragikomische film over hoe een oorlog doorwerkt in een familieleven. In haar meest persoonlijke film tot nu toe onderzoekt dochter en filmmaakster Oeke Hoogendijk waarom haar moeder Lous al tientallen jaren weigert haar huis uit te gaan.

Do 7 en za 9 juli, 20.00 uur: Nowhere Special
Kijkwijzer: 9John is een 35-jarige alleenstaande glazenwasser in Noord-Ierland die de zorg heeft over zijn zoontje Michael van vier. John heeft echter niet lang meer te leven, dus gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor Michael. Hij denkt te weten wat hij zoekt en weet zich gesteund door het adoptiebureau, maar het perfecte gezin lijkt niet te bestaan.

Vr 8 juli, 20.00 uur: The Real Charlie Chaplin
Kijkwijzer: 9. Decennialang was hij de beroemdste man op aarde, voor wie enorme mensenmassa’s op de been kwamen. Bij velen vooral bekend als de komiek die de iconische zwerver The Tramp op het witte doek tot leven bracht en daarmee voor altijd vereenzelvigd werd. Hij wordt geroemd als groot filmmaker van legendarische films als The Kid, Modern Times en The Great Dictator die nog altijd veel zeggingskracht hebben. Maar wie was de mens achter deze geniale alleskunner?

Familievoorstellingen
Kijk op www.filmtheatervoorschoten.nl voor de precieze voorstellingsdagen en -tijden.

The Minions: Hoe Gru superschurk werd (2D/3D)
Animatie, familiefilm, 88 min. Kijkwijzer: 6In deze film gaan we terug in de geschiedenis en zien hoe Gru, de grootste superschurk ter wereld, de Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke bende vormt. Samen nemen ze het op tegen een team van nog grotere criminelen…
Coppelia
Familiefilm, animatie, balletsprookje over hoe de wonderschone Coppelia de liefde tussen Zwaantje en Frans in gevaar brengt. Met onder andere Igone de Jongh, Daniel Camargo, Michaela DePrince en Jan Kooijman. Muziek: Maurizio Malagnini en choreografie: Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet.

Knor
Animatie, familiefilm (NL Be 2022), 72 min. Kijkwijzer: 6Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen als Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes:
www.filmtheatervoorschoten.nl