Afbeelding
Foto: Walter Lambert

Circo di Strada bezoekt centrum van Voorschoten

Door Josée Nan

Komen ze wel of komen ze niet? Even voor half drie is dat de vraag van jong en oud, verzameld op en rond de bankjes van het Treubplein. Iedereen is in gespannen afwachting maar niets kondigt nog de circusartiesten aan anders dan de kleine posters op de etalageruiten: Circo di Strada om 14.30 uur in het centrum van Voorschoten. “Daarmee wordt toch het Treubplein bedoeld, denk je ook niet?”
En ja hoor, daar komen de straatartiesten aan: door de Schoolstraat op stelten, op een fietsje of op een grote ballon. Onderwijl jongleren ze met knotsen of laten ze zien hoe hoog met de diabolo kan worden gegooid. Op het Treubplein wordt even halt gehouden zodat alle omstanders de gemaskerde artiesten van het straatcircus kunnen bewonderen.
Anders dan de naam doet vermoeden heeft het Circo di Strada zijn basis in Zoetermeer. Het gezelschap werd in 2015 opgericht en had in 2016 zijn eerste voorstelling. Succes bleef niet uit en leidde tot internationale optredens in onder meer Hong Kong, Macau, Egypte en Qatar. En op zaterdagmiddag 25 juni dus in Voorschoten! Een aangename verrassing voor het winkelende publiek en de kinderen die met hun (groot)ouders waren meegekomen naar het centrum werden niet teleurgesteld.

Elders in deze krant meerdere foto's, gemaakt door onze huisfotograaf Walter Lambert.

Afbeelding
Afbeelding