Marleen Persoon. Foto: Hans Dijksterhuis.
Marleen Persoon. Foto: Hans Dijksterhuis. Foto: Hans Dijksterhuis

Beste lezers van ‘Marleen gaat Persoonlijk’,

Algemeen

Na 5 jaar en 250 gesprekken, stopt deze rubriek. Gedurende 5 jaar heb ik jullie meegenomen op mijn reis langs allerlei inwoners van Voorschoten. Jong en oud, rijk en arm. Hooggeleerd en ongeletterd. Iedereen deed mee en iedereen telde mee. Het gaat om de mensen! Toch kan ik niet ontkennen dat het veel werk was. Zeker naast mijn andere bezigheden als vrijwilliger in het dorp, als gemeenteraadslid, als partner, als moeder en als oma. Je moet stoppen op je hoogtepunt - hoor ik vaak - en daarom heb ik ervoor gekozen om dat deze zomer te doen. Maar u bent nog niet helemaal van mij af.Het schrijven in Groot Voorschoten heeft mij veel inzichten gegeven in wat er leeft bij de inwoners. ‘Marleen gaat persoonlijk’ was voor mij ook een genoegen. Daarom heb ik besloten in een andere vorm met een nieuwe column door te gaan.

Op de bank bij Marleen
In Voorschoten staan vele bankjes. In parken, maar ook in privétuinen. Iedereen die ik ga interviewen mag een bankje uitkiezen in Voorschoten waarop hij/zij op de foto gaat. En de eerste vraag is dan natuurlijk waarom hij/zij dit bankje heeft uitgekozen. De nieuwe column heeft wat meer diepte dan mijn vorige.
Ik stel vragen als: wat is je grote passie, grote liefde, je drijfveer. Van welke muziek hou je, wat is je mooiste boek dat je gelezen hebt. Wie is je grote voorbeeld, et cetera.
Deze column verschijnt niet wekelijks. Het zal afhangen van of en hoe vaak inwoners zich aanmelden, ik vraag daarbij aan elke geïnterviewde om het stokje door te geven aan een nieuw slachtoffer! Het wordt zo een soort estafette-interview… en u houdt altijd zelf de eindregie.

Het is nieuw en heel spannend. Ik heb er veel zin in. U ook? Stuur mij een mailtje en meld u alvast aan:
mhrpersoon@gmail.com