A Hero
A Hero

Filmtheater Voorschoten

Algemeen

Filmcursus “Film in de tijd van Chaplin (1927-1957)”: Aan de hand van alle gerestaureerde speelfilms van Charles Chaplin geven bekende filmjournalisten gastcolleges over de belangrijke rol die Chaplin in de filmgeschiedenis speelde als acteur en regisseur van drama’s en comedy’s als The Gold Rush, City Lights, The Great Dictator en Limelight. Daarmee zette hij film als serieuze kunstvorm en entertainment op de kaart.

Vrijdag 20 mei: The Great Dictator
Komisch drama, oorlog (VS 1940), 125 min., Kijkwijzer: 12
Een joodse kapper komt na twintig jaar thuis en treft zijn vervallen kapsalon aan besmeurd met haatdragende graffiti: het werk van een tiranniek regime onder leiding van xenofobe dictator Hynkel. The Great Dictator is een visionaire satire die zijn stempel op de geschiedenis heeft gedrukt. Chaplin speelt zelf twee rollen in de film: die van een joodse kapper en die van de dictator.
Zondag 22 mei, 15.30 uur en woensdag 25 mei, 20.00 uur: A Hero Drama (Iran 2021) 127 min. Kijkwijzer: 6. Rahim zit in de gevangenis wegens een schuld die hij niet kan terugbetalen. Tijdens een kort verlof loopt een plan om zijn schuld te kunnen voldoen niet zoals gepland, maar het levert hem onverwacht grote bekendheid op. Bij zijn poging om zijn reputatie in ere te herstellen groeit Rahim uit tot lokale held, maar de misverstanden stapelen zich op en zijn vrijheid lijkt verder weg dan ooit. A Hero won de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en was de Iraanse inzending voor de Oscars.
Donderdag 26 mei, 20.00 uur: Ninjababy Drama, 106 min. Kijkwijzer: 12.
De 23-jarige Rakel geniet van haar onbezorgde leven en woont samen met een vriendin. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft regelmatig een onenightstand. Na aandringen van haar huisgenoot doet Rakel een zwangerschapstest en blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel, terwijl ze net begint te daten met de judoleraar. Moeder worden stond niet op Rakels bucketlist en ze moet gaan kiezen tussen haar oude vertrouwde leventje en de door haar omgedoopte Ninjababy, die haar steeds meer begint te kwellen wanneer hij in haar verbeelding tot leven komt. Ninjababy is een grappig en ongepolijst Noors drama van regisseur Yngvild Sve Flikke.

Familievoorstelling met onder andere
Woensdag 25 mei, 13.30 uur: De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant
Familiefilm, avontuur, 92 min. Kijkwijzer: 6
De sfeer in het rustige Zandwijk bekoelt als er ninja’s in de straat komen wonen bij de Piraten van Hiernaast. De piraten dagen de ninja’s uit om de ultieme strijd aan te gaan tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp. Wie zal de wedstrijd winnen? Ninja’s zijn natuurlijk sneller en leniger, maar piraten zijn de beste valsspelers van de zeven zeeën…

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl