Afbeelding

Pop-upwinkel: Twee dagen reuring voor heel Wassenaar

Algemeen

Wassenaar - Fonds Wassenaar opent voor twee dagen, namelijk op 10 en 11 juni, een pop-upwinkel op de hoek Langstraat/Molenstraat (voormalige Dames Bins). De winkel wordt belangeloos ter beschikking gesteld door Bayer Vastgoed.

Het Fonds, opgericht vlak voor corona, begon met het aanmoedigen en sponsoren van projecten midden in de coronatijd. In 2021 heeft het Fonds 34 projectaanvragen ontvangen. Dit lijkt allemaal hosanna. Echter het Fonds heeft zich nooit kunnen presenteren aan alle Wassenaarders en de vele organisaties die we hebben in ons mooie dorp, vanwege corona. Wij denken dat er nog heel veel projecten mogelijk zijn dit jaar en komende jaren, die ons dorp leuker kunnen maken. Daar is uw hulp bij nodig. Op de genoemde dagen in juni gaat het Fonds zich presenteren. Alle organisaties die Wassenaar mooier, socialer, kortom leuker willen maken, zijn uitgenodigd te komen om te proberen samen te werken. Alle inwoners, alle Wassenaarders zijn uitgenodigd om op zaterdag 11 juni te komen en het Fonds voorstellen te doen, voor mooie projecten in hun buurt of voor het dorp in het algemeen. Goede voorstellen zullen worden beloond met een donatie. Buurtverenigingen die een barbecue of buurtfeest willen organiseren zijn eveneens van harte welkom.

Er zijn in Wassenaar heel veel goede doelen en stichtingen. Dat zijn goede doelen die het algemeen belang dienen. Liefst 150 ANBI’s zijn er in Wassenaar geregistreerd bij de Belastingdienst. Ter vergelijk; in Bloemendaal en Aerdenhout zijn er samen ruim 80, in Laren iets meer dan 90. Dit betekent 150 besturen in ons dorp die allemaal het algemene belang dienen. Fonds Wassenaar is ook een ANBI. De besturen van de 149 ANBI’s zijn hierbij uitgenodigd om op 10 juni langs te komen in de pop-upwinkel. Wij beseffen dat niet alle 149 ANBI’s heel actief zijn, maar ook dat is een onderwerp dat besproken kan worden. Naast de vele goede doelen ANBI’s hebben we in ons dorp ook veel verenigingen en stichtingen die zich richten op belangrijke zaken als sport, cultuur, natuur, minder bedeelden, inwoners die eenzaam zijn. Wij tellen ongeveer 70 tot 90 van dit type organisaties. Met deze organisaties willen wij graag samen bekijken hoe wij hen kunnen steunen en samen kunnen werken. Zij zijn ook allemaal van harte welkom op 10 juni.

Er kan ook een afspraak worden gemaakt, door een vereniging of stichting met een bestuurslid van Fonds Wassenaar voor 10 juni, via info@fondswassenaar.nl Wij hopen dat iedereen die de Wassenaarse gemeenschap een warm hart toedraagt langs komt. Het wordt dan echt gezellig!!
Theo Keijzer
Fonds Wassenaar
Info: fondswassenaar.nl