Afbeelding

Walking Hockey door Buurthuis van de Toekomst

Sport

Het Buurthuis van de Toekomst (BvdT) is in mei gestart met het aanbieden van Walking Hockey voor 60-plussers op de velden van MHC Forescate. Iedere woensdag van 10.00 uur tot 11.00 uur vindt onder professionele begeleiding eerst kort een vorm van seniorenfit (beweegoefeningen) plaats en vervolgens wordt er een wedstrijdje gespeeld. Voor 3 euro per keer (in september 4 euro) inclusief een kopje koffie na afloop, kan men zich iedere woensdag melden voor deelname aan deze activiteit. Het is dus geheel op vrijwillige basis of men wel of niet deelneemt iedere woensdag. Inmiddels is er al  gestart met 11 enthousiastelingen, die zeer positief reageerden op de eerste Walking Hockey sessie. Er werd dan ook nog een tijdje nagepraat onder het genot van een kopje koffie.

In beweging blijven, plezier hebben en sociale contacten leggen of onderhouden. Dat is de insteek van Walking Hockey, een aangepaste vorm van hockey voor voornamelijk zestigplussers.  Al zijn de regels anders dan bij het reguliere hockey: rennen en fysiek contact zijn verboden. De bal mag alleen gepusht worden en niet geslagen. Walking hockey is een prachtig verlengstuk voor hockeyers  op leeftijd, waartoe het BvdT het initiatief heeft genomen. Niets moet, alles mag: dat is het mooie van dit concept.   ‘Iedereen die enigszins kan lopen, kan meedoen.’ Je hoeft geen lid te zijn van de vereniging om aan te sluiten.

De verwachting is dat het aantal deelnemers van deze activiteit flink zal toenemen, omdat de behoefte van de doelgroep stijgt. Kom op woensdag om 10.00 uur eens langs bij MHCForescate,  doe mee en maak kennis met Walking Hockey.
Tekst: Aad Bol

Afbeelding