Hans Toor
Hans Toor Foto:

Het jubileumgevoel van…Hans Toor

Voorschoten’97 bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. In deze rubriek stellen we echte clubmensen voor. In deze editie Hans Toor, al jaren op vele fronten actief.

Naam: Hans Toor (72)
Beroep: Pensionado. Ik heb 32 jaar lang bij de Persgroep gewerkt voor alle landelijke Nederlandse kranten behalve De Telegraaf. Ik was verantwoordelijk voor de verkoop van losse nummers in binnen- en buitenland. Zo heb ik het drukproces in Spanje opgezet, zodat Nederlanders de krant op dezelfde dag al konden lezen.
Voorschoten: Een mooie mix van dorp, het wij-gevoel, en stad, langs elkaar heen leven. Heel centraal gelegen. Ik kwam hier in 1975 terecht vanuit Den Haag waar ik bij HBS voetbalde en ging bij Randstad Sport voetballen.
Favoriete plek in het dorp: Het Burgemeester Berkhoutperk is multifunctioneel. Je kunt er sporten, wandelen, uitrusten en de jeugd kan er zich vermaken. Een prachtig stukje groen vlak bij het centrum.
Bij Voorschoten’97 sinds: In 1982 was ik de eerste voorzitter van SV Voorschoten. Een turbulente tijd en ik voetbalde ook nog in het eerste elftal. We begonnen met twee velden en kerkbankjes in de kleedkamer. Uiteindelijk is SV uitgegroeid tot de grootste club van het dorp met de leukste kantine van de regio. Midden jaren negentig was ik betrokken bij de start van de fusiegesprekken. In Hotel Leiden met Pim van Ommen, Jan Hakker en Ted Schaepman. In 2007 ben ik gestopt met voetballen. Precies de 50 jaar volgemaakt.
Functie: Momenteel ben ik alweer tien jaar voorzitter van de sponsorcommissie en de businessclub. Ik doe de eindredactie van de presentatiegids en heb het kledingplan, samen met een paar leden van de sponsorcommissie opgezet, dat draait al negen jaar.
Hoogtepunt: Ik zal nooit vergeten dat we onder politiebegeleiding met zeven bussen naar de promotiewedstrijd in Apeldoorn reden. We wonnen door een penalty van Ivo Nolet vlak voor tijd. Het jaar daarop speelden we op het hoogste amateurniveau tegen clubs met veel supporters zoals Quick Boys en Spakenburg.
Favoriete plek op Sportpark Adegeest: Ik ben natuurlijk regelmatig in de buurt van het sponsorhome te vinden, maar voel me overal op mijn gemak. Adegeest kan wel iets meer uitstraling gebruiken.
25 jaar Voorschoten’97: Petje af voor waar de club staat. Na een lastige start beschikken we nu over een goede, gezonde club met veel vrijwilligers. Het is leuk en gezellig, ik ben zeker 2 keer per week bij Voorschoten’97.
Voorschoten’97 in twee woorden: Correcte vereniging.

Sponsortoernooi en loterij
Op 25 mei, de dag voor Hemelvaartsdag, vindt het traditionele sponsortoernooi plaats. Eén van de hoogtepunten van het jaar. Ook regelt Hans met de sponsorcommissie de prijzen voor de spectaculaire jubileumloterij. Loten kun je op de club en bij Wout Bergers kopen en een prijs doneren kan via
jubileumv97@gmail.com