Afbeelding
Foto:

Programma Filmtheater Voorschoten

Avond-/middagvoorstellingen
Filmcursus “Film in de tijd van Chaplin (1927-1957)”:
Aan de hand van alle gerestaureerde speelfilms van Charles Chaplin geven bekende filmjournalisten gastcolleges over de belangrijke rol die Chaplin in de filmgeschiedenis speelde als acteur en regisseur van drama’s en comedy’s als The Gold Rush, City Lights, The Great Dictator en Limelight. Daarmee zette hij film als serieuze kunstvorm en entertainment op de kaart.
Vrijdag 13 mei: Modern Times. Komisch drama, stille film (VS 1936), 87 min. Kijkwijzer: 6Chaplins iconische zwerverspersonage werkt aan de lopende band in een fabriek en doet niks anders dan schroeven dichtdraaien. Dit monotone werk maakt hem gek waardoor hij in een gesticht belandt. Eenmaal uit de instelling ontslagen, belandt hij al snel in de gevangenis omdat hij ten onrechte wordt aangezien voor een communistische leider. Modern Times wordt geprezen om zijn kritische kijk op productiviteit in de vroege twintigste eeuw en daarna
Vrijdag 20 mei: The Great Dictator. Komisch drama, oorlog (VS 1940), 125 min., Kijkwijzer: 12Een joodse kapper komt na twintig jaar thuis en treft zijn vervallen kapsalon aan besmeurd met haatdragende graffiti: het werk van een tiranniek regime onder leiding van xenofobe dictator Hynkel. The Great Dictator is een visionaire satire die zijn stempel op de geschiedenis heeft gedrukt. Chaplin speelt zelf twee rollen in de film: die van een joodse kapper en die van de dictator.
Zondag 15 mei, 15.30 uur: Drive My Car. Drama Japan 2021, 179 min. Winnaar van de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige film 2022. Kijkwijzer: 12Theaterregisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met Oto tot deze onverwacht overlijdt door een hersenbloeding. Twee jaar later besluit de nog altijd rouwende Kafuku het aanbod om een toneelstuk te regisseren in Hiroshima te accepteren. Zijn nieuwe werkgever heeft voor hem de perfect rijdende, zwijgzame chauffeuse Misaki klaarstaan om hem tijdens zijn verblijf daar te vervoeren. Tijdens de ritten komen geheimen uit het verleden aan het licht.

Zaterdag 14 en woensdag 18 mei, 20.00 uur: One Second. Drama (Ch 2021), 103 min. Kijkwijzer: 12
Tijdens de Chinese Culturele Revolutie ontsnapt een gevangene uit zijn werkkamp om een bepaald bioscoopjournaal te kunnen zien, maar het is juist die ene filmrol die een weesmeisje heeft gestolen. Ondertussen wacht een dorp vol smart op het begin van de filmvertoning.
Donderdag 19 mei, 20.00 uur: A Hero. Drama (Iran 2021) 127 min. Kijkwijzer: 6
Rahim zit in de gevangenis wegens een schuld die hij niet kan terugbetalen. Tijdens een kort verlof loopt een plan om zijn schuld te kunnen voldoen niet zoals gepland, maar het levert hem onverwacht grote bekendheid op. Bij zijn poging om zijn reputatie in ere te herstellen groeit Rahim uit tot lokale held, maar de misverstanden stapelen zich op en zijn vrijheid lijkt verder weg dan ooit. A Hero won de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en was de Iraanse inzending voor de Oscars.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes via
filmtheatervoorschoten.nl