Drive My Car
Drive My Car Foto:

Programma Filmtheater Voorschoten

Avond-/middagvoorstellingen
Filmcursus “Film in de tijd van Chaplin (1927-1957)”: Aan de hand van alle gerestaureerde speelfilms van Charles Chaplin vertellen bekende filmjournalisten over de belangrijke rol die Chaplin in de filmgeschiedenis speelde als acteur en regisseur van drama’s en comedy’s als The Gold Rush, City Lights, The Great Dictator en Limelight. Daarmee zette hij film als serieuze kunstvorm en entertainment op de kaart.

Vrijdag 6 mei, 20.00 uur: City Lights. Romantisch komisch drama, stille film (VS 1931), 87 min Kijkwijzer: 6.
The Little Tramp ontmoet een arme, blinde bloemenverkoopster en wordt onmiddellijk verliefd op haar. Zij ziet hem aan voor een miljonair. Omdat hij haar niet wil teleurstellen, houdt hij de schijn op en probeert geld in te zamelen voor haar operatie. City Lights eindigt met een van de meest bekende slotscènes uit de filmgeschiedenis waarin het bloemenmeisje zich realiseert wie haar weldoener was.

Vrijdag 13 mei: Modern Times. Komisch drama, stille film (VS 1936), 87 min. Kijkwijzer: 6.
Chaplins iconische zwerverspersonage werkt aan de lopende band in een fabriek en doet niks anders dan schroeven dichtdraaien. Dit monotone werk maakt hem gek waardoor hij in een gesticht belandt. Eenmaal uit de instelling ontslagen, belandt hij al snel in de gevangenis omdat hij ten onrechte wordt aangezien voor een communistische leider. Modern Times wordt geprezen om zijn kritische kijk op productiviteit in de vroege twintigste eeuw en daarna

Zaterdag 7 en donderdag 12 mei, 20.00: Drive My Car. Drama Japan 2021, 179 min. Winnaar van de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige film 2022. Kijkwijzer: 12.
Theaterregisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met Oto tot deze onverwacht overlijdt door een hersenbloeding. Twee jaar later besluit de nog altijd rouwende Kafuku het aanbod om een toneelstuk te regisseren in Hiroshima te accepteren. Zijn nieuwe werkgever heeft voor hem de perfect rijdende, zwijgzame chauffeuse Misaki klaarstaan om hem tijdens zijn verblijf daar te vervoeren. Tijdens de ritten komen geheimen uit het verleden aan het licht.

Zondag 8 mei, 15.30: One Second. Drama (Ch 2021), 103 min. Kijkwijzer: 12.
Tijdens de Chinese Culturele Revolutie ontsnapt een gevangene uit zijn werkkamp om een bepaald bioscoopjournaal te kunnen zien, maar het is juist die ene filmrol die een weesmeisje heeft gestolen. Ondertussen wacht een dorp vol smart op het begin van de filmvertoning.

Familievoorstellingen met onder andere 
Op vrijdag 6, za 7, zo 8, wo 11 mei: De Piraten van Hiernaast- De Ninja’s van de Overkant
Familiefilm, avontuur, 92 min.
Kijkwijzer: 6.
De sfeer in het rustige Zandwijk bekoelt als er ninja’s in de straat komen wonen bij de Piraten van Hiernaast. De piraten dagen de ninja’s uit om de ultieme strijd aan te gaan tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp. Wie zal de wedstrijd winnen? Ninja’s zijn natuurlijk sneller en leniger, maar piraten zijn de beste valsspelers van de zeven zeeën…

Kijk voor de data en aanvangstijden op filmtheatervoorschoten.nl
Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten