Eva Vlak
Eva Vlak Foto:

Het jubileumgevoel van…Eva Vlak

Voorschoten’97 bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. In deze rubriek stellen we echte clubmensen voor. In deze editie Eva Vlak, ook uit 1997. De altijd vrolijke animator van talloze activiteiten is minstens vier maal per week op de club te vinden. ‘De club is mijn leven’. 

Naam: Eva Vlak (25)
Beroep: Vorig jaar ben ik afgestuurd aan de faculteit Pedagogiek van de Universiteit Leiden. Ik heb nu twee banen. Locatiemanager bij Bijdehand Huiswerkbegeleiding op de Papelaan. En ik ben leerlingbegeleider/pedagoog in het basis- en voortgezet onderwijs.
Voorschoten: Ons kent ons. Heerlijk vind ik dat. Elke zaterdag gaan we na de wedstrijd van Vrouwen 1 naar iemand haar huis en daarna naar de Voorstraat. Eigenlijk is dát mijn Voorschoten: De vriendengroep van Vrouwen 1.
Favoriete plek in het dorp: Dat is sinds twee maanden mijn nieuwe huis in de Vlietwijk! Ik woon daar met mijn ploeggenoten Linde en Pien. Zo komt het dorp steeds dichterbij, want hiervoor woonde ik tegenover station De Vink.
Bij Voorschoten’97: Sinds 2004, samen met mijn broers Jeroen en Martijn. We zijn een drieling. Tot en met de B-junioren heb ik bij de jongens gevoetbald, daarna ben ik geswitcht naar meidenvoetbal en de dames. Ik ken nu zoveel mensen en organiseer allemaal leuke dingen, dat ik minimaal vier maal per week op de club ben.
Functie: Ik ben de aanvoerder van Vrouwen 1, trainer van de Meiden o17-1, ik zit in de meidencommissie Onder 17 en -19 en heb de portefeuille vrouwenvoetbal in de technische commissie. Daarnaast help ik mee met allerlei leuke evenementen. Ze weten me altijd wel te vinden.
Hoogtepunt: Ik heb 2x de penaltybokaal Zuid-Holland gewonnen! Het echte hoogtepunt is dit seizoen want we gaan kampioen worden! Eindelijk na al die 2e en 3e plaatsen. Dus kom allemaal kijken de komende weken, we spelen nog tot 18 juni.
Favoriete plek op Sportpark Adegeest: Kleedkamer 1. Dat is onze vrouwenkleedkamer en daar wordt alles besproken. Echt alles. Met 19 vrouw is het druk, maar oh zo gezellig. Muziek erbij en roddelen en feesten maar.
25 jaar Voorschoten’97: De club is mijn leven. Hier ben ik opgegroeid. Voetbal is belangrijk, net als de derde helft. V’97 speelt een centrale rol in mijn leven, maar ook in de Voorschotense samenleving.
Voorschoten’97 in twee woorden: Iets in twee woorden uitleggen is voor mij heel moeilijk, maar vooruit: Vrouwenvoetbal en de gezelligheid.

Jubileumweekeinde
Op 1, 2 en 3 juli vindt het jubileumweekeinde van Voorschoten’97 plaats. Vrijdag is de officiële verjaardag gevolgd door de voetbalquiz. Zaterdag is de jeugddag en spelen de beste zaterdag en zondagteams van 25 jaar een jubileumwedstrijd. Zondag 3 juli is het seniorentoernooi gevolgd door een spetterend slotfeest.