Afbeelding
Foto:

Kennismaking Petanque in Voorschoten

Al 40 jaar wordt er in Voorschoten bij de vereniging “De Six Prêt” petanque gespeeld. Petanque, één van de vormen van jeu de boules, is een sport voor jong en oud. Hoewel petanque in de basis makkelijk is te leren, kent de sport veel technische- en tactische elementen. Veel mensen die voor het eerst serieus met de sport te maken krijgen, zijn dan ook meteen verkocht. Spelers zijn veel in beweging en er is steeds sprake van sociale contacten; met spelers van het eigen team en van die van de tegenstander. Dit is zowel tijdens de wedstijden als daarna.

De Six Prêt beschikt over een eigen speelterrein, naast het Activiteitencentrum De Boschbloem in de wijk Boschgeest. Op het terrein wordt drie keer per week in verenigingsverband gespeeld. De speeldagen beginnen op maandagmiddag en zaterdagmiddag om 14.00 uur en op donderdagavond om 19.30 uur. 
Daarnaast worden er een aantal keren per jaar interne toernooien georganiseerd. In teamverband wordt ook meegedaan aan competities en toernooien in de regio. In de winter hebben de wedstrijden daarvoor plaats in speciaal voor de petanque gebouwde hallen, zodat jaarrond kan worden gespeeld.
De Six Prêt verwelkomt graag nieuwe leden. Dat geldt zowel voor meer geoefende spelers, als voor diegenen die graag nader, of wellicht zelfs voor de eerste keer met het spel willen kennismaken. Geïnteresseerden in het spel kunnen vrijblijvend altijd meespelen op één van de vaste speeldagen.
Voor hen die het spel (beter) onder de knie willen krijgen wordt, na twee jaar onderbreking door corona, weer een speciaal introductieprogramma georganiseerd. Bij dit programma worden, onder begeleiding van een geoefend lid van de vereniging, de beginselen van het spel bijgebracht. En uiteraard wordt er dan ook een wedstrijdje gespeeld. Dit introductieprogramma, dat per keer ongeveer anderhalf uur duurt, wordt tot de zomervakantie georganiseerd op maandagmiddag vanaf 14.00 uur en op donderdagavond vanaf 19.30 uur. Meedoen kan individueel, of in groepsverband. Vanwege de organisatie wordt het wel op prijs gesteld als men zich vooraf aanmeldt via info@dspvoorschoten.nl, of via 06-55781020. Belangstellenden kunnen sowieso op alle speeldagen op de baan langskomen om kennis te maken met de vereniging en het spel. Het terrein ligt aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan 39. Meer info over het kennismakingsprogramma en over De Six Prêt is te vinden op de site van de vereniging dspvoorschoten.nl