Afbeelding
Foto:

Voorschoten ‘97 wint eigen Paastoernooi!

Voorschoten ‘97 heef het eigen Paastoernooi gewonnen door in de finale Club Brugge uit West-Vlaanderen met 2-0 te verslaan. Het werd 2-0 en de eerlijkheid gebied te zeggen dat Club Brugge zeker de eerste helft van de finale de betere ploeg was. Maar in de afwerking kwam alles terecht op de voeten of in de handen van keeper Collin de Jonge van Voorschoten ‘97. In de tweede helft was het meer evenwichtig en werd de winst veiliggesteld op een drukkend warm en lekker bezocht 'Adegeest'. De grootste genieters waren de trainers Justin Aschman en Stephan Bronmeijer. Een mooie finale na een hele mooie sportdag! 

Het Paastoernooi van de o-13 (voorheen D-junioren) is onderhand het mooiste visitekaartje van de afgelopen 17 jaar. Gelukkig kon het weer georganiseerd worden na alle coronaperikelen. Grote en ook kleine gangmakers zijn daarvoor nodig. Een toernooitafel, een ontvangstgroep, genoeg scheidsrechters, veldcoördinatoren, sponsors en vooral een gezellig publiek. En dat laatst brengt de sfeer, waarin iedereen een mooi dag ervaart. Na een spannende dag op 'Adegeest' waren het Club Brugge en Voorschoten ‘97 die de finale speelden. Maar daarvoor waren er al zo veel mooie wedstrijden vooraf gegaan. 12 teams, waarvan 4 uit België zorgden voor veel goals, een mooie sfeer en vooral veel plezier bij de toeschouwers. En die waren er in grote getale, van 8 tot 80 werd er volop genoten. Close matches, mooie acties, en gewoon ontspannen kijken was de teneur op een goed gevuld terras.
Na de poulewedstrijden werd duidelijk dat ADO Den Haag, Voorschoten ‘97, Beerschot en Club Brugge de halve finales gingen spelen. Beerschot en ADO verloren deze halve finales en uiteindelijk werd Beerschot derde door in de kleine finale van ADO te winnen met 3-1. KV Mechelen werd vijfde maar behaalde als team toch twee teambekers. Ook de sportiviteitsprijs ging naar deze Vlaamse club. Verder werd KV-speler Albert Tourment uitgeroepen tot beste speler van het toernooi door ‘Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Voetbal’. Sparta werd zesde maar leverde wel de beste keeper Roar Joëls. Een naam die we in de gaten moeten blijven houden. Uiteindelijk was het een weergaloos goed toernooi waar ook Vitesse spits (en potentiële WK-ganger) Openda aanwezig was als toeschouwer. Mooi was ook dat Wethouder Marcel Cramwinkel de prijzen kwam uitreiken in één van zijn laatste dagen dat hij deze functie bekleed. Met vier teams bij de 1e zeven deden de Vlaamse ploegen het bijzonder goed dit jaar.