Afbeelding
Foto:

Programma Filmtheater

Avond-/middagvoorstellingen
Zondag 24 april 15.30 uur en zaterdag 30 april, 20.00 uur: Apples 
Drama (Christos Nikou), 91 min.
De ziekenhuizen in de stad liggen vol met slachtoffers van een vreemde aandoening die onmiddellijk geheugenverlies veroorzaakt. Voor getroffenen die niet door bekenden worden opgehaald, ontwikkelt de overheid een experimenteel herstelprogramma om een nieuwe identiteit op te bouwen. De melancholieke Aris wordt door niemand geclaimd en schrijft zich hiervoor in. Hij ontvangt dagelijks instructies voor uiteenlopende activiteiten en houdt zijn ervaringen bij in een dagboek en door foto's te maken. Maar naarmate de tijd verstrijkt, dringt de vraag zich op of sommige dingen niet beter vergeten kunnen blijven.

Filmcursus “Film in de tijd van Chaplin (1927-1957)”:
Vrijdag 22 april 20.00 uur: The Gold Rush 
Vrijdag 29 april 20.00 uur:
The Circus
Aan de hand van alle gerestaureerde speelfilms van Charles Chaplin vertellen bekende filmjournalisten over de belangrijke rol die Chaplin in de filmgeschiedenis speelde als acteur en regisseur van drama’s en comedy’s als The Gold Rush, City Lights, The Great Dictator en Limelight. Daarmee zette hij film als serieuze kunstvorm en entertainment op de kaart.
Zaterdag 23 april, 20.00 uur: Madres Paraleles Drama (Pedro Almodóvar), 120 min. Kijkwijzer: 9.
Twee vrouwen, Janis en Ana, bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.
Donderdag 28 april 20.00 uur: “So Long Cohen” Theaterconcert
Eind 2016 overleed Leonard Cohen, die met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten generaties in de ban wist te houden. ‘So long Cohen’ is een theaterconcert met de bekendste nummers van deze charismatische Canadese folkzanger, componist en dichter. Daarnaast is het een ontdekkingsreis naar wie Leonard Cohen was. Ernest Beuving zingt en zoekt Leonard Cohen. Dit doet hij deels op cabareteske wijze. Zo laat hij bijvoorbeeld, via zijn imitaties, tal van karikaturale tafelgastheren aanschuiven om mee te denken (van Maarten van Rossum en Nico Dijkshoorn tot Bob Dylan en Armand).
Familievoorstelling met onder
andere
Zaterdag 23-zaterdag 30 april: Sonic The Hedgehog 2. Live action, avontuur, 123 min. Kijkwijzer: 9
Sinds Sonic in Green Hills woont, wil hij maar wat graag laten zien dat hij een echte held is. En die kans krijgt hij als Dr. Robotnik terugkeert, die met zijn nieuwe partner Knuckles op zoek is naar een smaragd met een allesvernietigende kracht. Samen met zijn eigen maatje Tails reist Sonic de wereld over om de smaragd te vinden voordat deze in de verkeerde handen valt.
Op zaterdag 23, dinsdag 26 en zaterdag 30 april, 15.30 uur: De Piraten van Hiernaast- De Ninja's van de Overkant. Familiefilm, avontuur, 92 min. Kijkwijzer: 6. De sfeer in het rustige Zandwijk bekoelt als er ninja's in de straat komen wonen bij de Piraten van Hiernaast. De piraten dagen de ninja's uit om de ultieme strijd aan te gaan tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp. Wie zal de wedstrijd winnen? Ninja's zijn natuurlijk sneller en leniger, maar piraten zijn de beste valsspelers van de zeven zeeën…
Filmtheater Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH Voorschoten. Informatie en kaartjes: filmtheatervoorschoten.nl