Afbeelding
Foto:

Programma Filmtheater Voorschoten

Familievoorstellingen
Vrijdag 15 april 13.00 uur, woensdag 20 april 15.30 uur: Sonic The Hedgehog 2
Live action, avontuur, 123 min. Kijkwijzer: 9. Sinds Sonic in Green Hills woont, wil hij maar wat graag laten zien dat hij een echte held is. En die kans krijgt hij als Dr. Robotnik terugkeert, die met zijn nieuwe partner Knuckles op zoek is naar een smaragd met een allesvernietigende kracht. Samen met zijn eigen maatje Tails reist Sonic de wereld over om de smaragd te vinden voordat deze in de verkeerde handen valt.
Vrijdag 15 april, 14.30 uur, zondag 17 en woensdag 20 april, 13.30 uur: Paashaas Academie Animatie. Kijkwijzer: 6. Op een geheime plaats, diep in het bos krijgt de jonge haas Max een speciale training op de Paashaas Academie. Pasen staat immers voor de deur en dan moeten alle kinderen hun paaseieren krijgen. Wanneer het magische gouden ei ineens zwart kleurt moet Max alles op alles zetten om het grote feest te redden.

Avond-/middagvoorstellingen
Zondag 17 april, 15.30 uur: Madres Paraleles
Drama (Pedro Almodóvar), 120 min. Kijkwijzer: 9. Twee vrouwen, Janis en Ana, bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven.Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.
Vrijdag 15 april 20.00 uur: A Woman of Paris - filmcursus “Film in de tijd van Chaplin (1927-1957)”: 
Aan de hand van alle gerestaureerde speelfilms van Charles Chaplin vertellen bekende filmjournalisten over de belangrijke rol die Chaplin in de filmgeschiedenis speelde als acteur en regisseur van drama’s en comedy’s als The Gold Rush, City Lights, The Great Dictator en Limelight. Daarmee zette hij film als serieuze kunstvorm en entertainment op de kaart.
Zaterdag 16 april 17.00 uur: Chak De! India (Film&Food)
Everybody is invited to celebrate the Bengali New Year, together with the Indian Bengali Asssociation in the Netherlands! Enjoy the song performance by Kallol, followed by the feelgood movie “Chak De! India” and High Tea + snack during the break. Iedereen is uitgenodigd om het Bengaals Nieuwjaar te vieren met Kallol, de Indiaas-Bengaalse Vereniging in Nederland. Voorafgaand aan de film is er een muzikaal optreden van Kallol en een high tea met hapjes uit India, in de pauze een snackje. De feelgood-film “Chak De! India” gaat over een hockeyteam en coach die alles op alles zetten om een reeks van verliezen om te zetten in een succes.
Zondag 17 april 20.00 uur: Easter in Art
Het verhaal van Christus dood en wederopstanding heeft de westerse cultuur de afgelopen 2000 jaar gedomineerd. Deze prachtig vervaardigde film verkent het Paasverhaal zoals het werd afgebeeld werd door Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Bosch, Rembrandt, Munch, Michelangelo en anderen.
Maandag 18 april, 11.00 – 17.45 The Best of IDFA on Tour (Film&Food)
IDFA, het International Documentary Festival Amsterdam, is het grootste en best bezochte documentaire-festival ter wereld. Op één dag krijgt u ’n selectie van 4 van de mooiste, door jury en publiek gewaardeerde documentaires te zien die uw blik op de wereld zullen veranderen. Ook de inwendige mens wordt goed verzorgd, met koffie/thee met lekkers, een lunch, een drankje met snack in de laatste pauze.