Dubbel succes Bridgeclub Voorschoten

Leden van Bridgeclub Voorschoten hebben prima resultaten geboekt. In de halve finale van het Ruitenboertoernooi eindigen Hans van Noort en Michel van Glabbeek op de derde plaats. Karin van der Werf en Jelle Smit werden 36ste. Beide paren plaatsten zich voor de finale op zondag 24 april in Utrecht. Het Ruitenboertoernooi is een initiatief van de Nederlandse Bridge Bond. Aan dit evenement kunnen alle leden van verenigingen deelnemen die zijn aangesloten bij de NBB. De twee paren van BC Voorschoten plaatsten zich voor de halve finale dankzij goede resultaten in hun eigen club. De semifinale werd op Stepbridge gespeeld. Dus achter de laptop of de ipad. In de eindstrijd in het bondscentrum is daarvan geen sprake en zitten spelers en speelsters tegenover elkaar aan tafel.
Van Noort en Van Glabbeek kwamen in de gewestelijke halve finale tot 58,69%. “Erg leuk natuurlijk dat we nu zo ver zijn gekomen. Ik heb al eerder aan dit toernooi meegedaan, maar toen ging helaas veel mis en kwamen we tot ongeveer 50%. Een plek in de middenmoot'', aldus Van Glabbeek. Van der Werf en Smit kwamen in de halve eindstrijd tot 52,18% en hopen die score in Utrecht te verbeteren.”Maar het is al lang leuk dat we er bij zijn.'' De twee paren kunnen de Oranjedrive, die op zaterdag 23 april in het Bondsgebouw aan de Leidseweg in Voorschoten wordt gespeeld, als warming-up beschouwen. Voor dit evenement kan nog steeds worden ingeschreven via woensdag.bcv@gmail.com
De kosten per paar bedragen 6 euro. Tot vrijdagavond 22 april kunnen liefhebbers zich aanmelden. Bij inschrijving moet worden aangegeven of de voorkeur uitgaat naar de A-, B-, of C-lijn. Afhankelijk dus van de sterkte. De zaal gaat open om 13.15 uur en het toernooi begint om 13.30 uur.