Fons Schrijver
Fons Schrijver Foto:

Het jubileumgevoel van…Fons Schrijver

Voorschoten’97 bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. In deze rubriek stellen we echte clubmensen voor. In deze editie Fons Schrijver. Atletiektrainer, webmaster en altijd bereid om te helpen. ‘Samen lopen is leuker’. 

Naam: Fons Schrijver (53)
Beroep: Ik ben technisch verantwoordelijk voor ‘de grote telmachine’ van T-Mobile, daar staan alle gegevens in van bundels, tegoeden en belminuten. Als die het niet doet, staan we direct op Nu.nl. Maar dat gebeurt niet hoor.
Voorschoten: Ik ben opgegroeid in Raalte, daarna verhuisd naar Den Haag en woon ruim 25 jaar in Voorschoten. Een prettig dorp. Laatst hoorde ik in een winkel ‘kom later maar terug om te betalen’. Dat kan hier nog.
Favoriete plek in het dorp: Bij het organiseren van de Rendierenloop kom je op bijzondere plekken, zoals het klooster in Bijdorp en Huize Beresteyn. Als je bij slagerij Van Eijk de hoek om gaat, is er een klein parkje. Daar staat een schitterende zonnewijzer. Zomaar ineens.
Bij Voorschoten’97 sinds: Mijn vrouw Louise ging bijna 20 jaar geleden op atletiek en ik ben haar gevolgd. Net na de fusie, ik ben dus een echte Voorschoten’97-man.
Functie: Bovenal ben ik trainer bij de atletiek, al een jaar of tien. Ik organiseer de Rendierenloop en de VoorschotenLoop, ben de webmaster en doe de ICT. Het netwerk, de TV-schermen en zo. Bij evenementen kunnen ze me altijd bellen. Dan help ik zodat de organisatie zich over de techniek in ieder geval geen zorgen hoeft te maken. Zoals bij de voetbalquiz.
Hoogtepunt: Laatste liep iemand uit mijn loopgroep de 10 kilometer onder de 37 minuten, daar kan ik van genieten. Net als de grote atletiekevenementen. Dat zijn schitterende dagen.
Favoriete plek op Sportpark Adegeest: Het sociale aspect van de vereniging is prachtig. In sporttenue is iedereen gelijk en vervalt de diversiteit in achtergrond. Op woensdagavond met elkaar in de kantine een biertje drinken, daar word ik blij van.
25 jaar Voorschoten’97: De tijd vliegt! Het is een leuke club waar altijd wel iets gebeurt. Er wordt natuurlijk ook gemopperd, maar meestal is het positief. Er is veel mogelijk. Zo sta ik ook in het leven. Een probleem is er om op te lossen, daar worden mensen blij van.
Voorschoten’97 in twee woorden: Mooi en leuk.

Samen lopen is leuker
Ren je regelmatig een rondje? Meld je dan aan bij Voorschoten ’97 atletiek. Samen lopen is leuker, je wordt er beter van en raakt minder snel geblesseerd. Ook voor (her)starters. Op 4 juni zijn clubkampioenschappen jubileumstyle en op 26 juni is de Rendierenloop Summer Edition.