Foto: Museum Voorschoten
Foto: Museum Voorschoten

Parel van Voorschoten voor Jaap Ransijn, bestuurslid van Museum Voorschoten

Algemeen

Op zaterdag 2 april overhandigde burgemeester Nadine Stemerdink in Museum Voorschoten de Parel van Voorschoten aan Jaap Ransijn, bestuurslid van het museum.

Een groot aantal vrijwilligers van het museum was aanwezig om met een drankje en een hapje afscheid te nemen van een gewaardeerd en geliefd bestuurslid. Jaap stopt met zijn vrijwilligerswerk bij Museum Voorschoten om meer tijd te kunnen besteden aan zijn familie. De bijeenkomst was voor Jaap stilgehouden, dus zijn verbazing was groot toen hij binnenkwam. Voorzitter Hans Rasch kondigde in zijn welkomstwoord een bijzondere bezoeker aan, die Jaap graag wilde toespreken. De verrassing was compleet toen bleek dat burgemeester Nadine Stemerdink deze bezoeker was.
Zij bracht naar voren dat Jaap zich de afgelopen zeven jaar als bestuurslid onvermoeibaar heeft ingezet voor de professionalisering van het museum. Het gaat dan met name om het personeelsbeleid en de inrichting en aansturing van de teams Gastvrijheid, Horeca en Technische Dienst. Mede dankzij zijn inzet is Museum Voorschoten als erkend museum opgenomen in het Museumregister, en voldoet het museum aan de Europese kwaliteitseisen.
Jaap heeft ook vanuit verschillende bestuurlijke functies gedurende meer dan 30 jaar de voetbalclub ‘De Bosch Boys’ begeleid. Dit is een informele buurtclub uit de wijk Boschgeest, met een enthousiaste groep fanatieke, wat oudere voetballers. Ook was Jaap vanaf 2007 ruim twee jaar coördinator van het meisjesvoetbal van Voorschoten ’97.
Vanwege zijn grote inzet als vrijwilliger voor het dorp overhandigde de burgemeester de Parel van Voorschoten aan Jaap Ransijn.