Foto: Wouter van Munster
Foto: Wouter van Munster

Sponsorloop op RK De Regenboog

Algemeen

Samen met alle kinderen van de regenboog is er op woensdag 30 maart een sponsorloop gehouden. De kinderen hebben rondjes gelopen om zoveel mogelijk geld op te halen. Van het totale eindbedrag, dat later bekend zal zijn en wordt gemaakt, gaat 50% naar KiKa en de andere 50% gaat naar kinderen in Oekraïne. Speciale dank gaat uit naar Erna Molleman die de school voor het event heeft uitgedaagd. Zij zal in oktober de Marathon van London lopen voor Kika. Burgemeester Nadine Stemerdink verzorgde het startschot. Samen met de kinderen werd er afgeteld en werd de sponsorloop ‘afgeschoten’. De kinderen gingen onder een officiële start/finish boog door, gesponsord door Leiden Road Runners Club.
Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Mede door de steun van KiKa is afgelopen jaren de overlevingskans gestegen van 75% naar 83%. Medici zeggen dat de overlevingskans van 100% mogelijk is! Daar is nog meer geld voor nodig. Kika betaalt met name onderzoeken op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Deze dag kleurde het plein ook blauw-geel, uit solidariteit richting Oekraïne. Zoals u vast heeft gehoord/gezien is de situatie daar zeer onveilig voor de inwoners van het land. Onze kinderen richtten zich op de kinderen in Oekraïne. Zij hebben hun uiterste best gedaan om zo veel mogelijk geld bij elkaar te lopen, zodat er hulp geboden kan worden.
Na afloop van het evenement was er vers fruit en limonade aangeboden door Dirk vd Broek Voorschoten. En kregen de kinderen een medaille als aandenken aan de sponsorloop. Ook gaat onze dank uit naar drukwerk: uwdrukkeromdehoek.nl, De Ballon BV, Bokstijn, OR en hulpouders van basisschool De Regenboog voor alle hulp en inspanningen!