Afbeelding

Jonge kunstenaars(kenners) op de Vink

Algemeen

Op De Vink worden de talenten van de leerlingen op verschillende manieren aangesproken en ontwikkeld. Bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse projectweek. Dit keer was als projectthema KUNST gekozen. Het startsein werd gegeven door een aantal zeer onhandige kunstenaars die, in een kort filmpje, kinderen opriepen om zoveel mogelijk kunst te maken voor de afsluitende tentoonstelling. Dat lieten ze zich geen tweemaal zeggen.
In de daaropvolgende dagen gingen alle groepen op verschillende manieren met het thema aan de slag; er was tijd en ruimte voor verdieping en expressie, zoals het ontdekken van materialen en experimenteren met technieken. Er werd gewerkt op het platte vlak maar ook in 3D. Leerlingen konden ook kennismaken met de kunstenaars achter het werk, zoals Piet Mondriaan, Johannes Vermeer, James Rizzi of Vincent van Gogh. De kleutergroepen gingen naar een museum. Op het plein maakten jong en oud samen een levensgroot kunstwerk in stijl van Keith Haring; een afbeelding van zichzelf met krijt.
Op donderdagmiddag was De Vink omgetoverd in een heus museum, inclusief een schilderijenspeurtocht. ‘Het was heel fijn om na twee jaar weer met ouders, verzorgers en grootouders, vriendjes, vriendinnetjes en ook oud-leerlingen samen te zijn. Mooi om te zien met hoeveel plezier er aan het project is gewerkt en hoe trots de kinderen zijn op hun resultaten’, aldus de directeur van de Vink Matthijs Ferguson.