Afbeelding

Voorschoten ‘97 JO12-selectie bereiktkwartfinale Edwin van der Sartoernooi

Algemeen

Afgelopen zondag vond de zestiende editie plaats van het Edwin van der Sartoernooi bij Foreholte in Voorhout. Het sterke deelnemersveld bestond uit JO11-teams van diverse BVO’s waaronder Ajax en JO12-teams van topamateurverenigingen uit de regio. Voorschoten’97 was uitgenodigd om deel te nemen en dit aanbod werd graag in ontvangst genomen. Een mooie uitdaging voor de jongens, die sinds de winterstop ook reeds de eerste stappen in een 11x11 competitie aan het zetten zijn, als JO13-5 team. In de aanloop naar het toernooi, waarde er een griepvirus in het team rond. Daardoor konden Thijn en Boy niet meedoen en andere jongens stonden niet helemaal fit aan de aftrap. Gelukkig kon er een beroep op Milo als sterke invaller worden gedaan.

Ondanks de fysieke problemen speelde het in de poulefase schitterende wedstrijden tegen AFC, HBS en ‘s-Gravenzande. De hoogtepunten waren de overwinningen tegen

Sparta (1-0) en FC Utrecht (4-1). In de kwartfinale trof het team oude bekende UBS. Na een spannende wedstrijd, waarin Voorschoten’97 domineerde maar meerdere kansen niet benutte, besliste UVS de wedstrijd door penalty’s. Dat was een teleurstellende einde voor de jongens, maar ze mogen trots zijn op hun prestatie. Ze bleven strijden ondanks de fysieke problemen. Ze hebben met mooi voetbal een goed visitekaartje afgegeven. Het was een geslaagde dag.