Moeilijke bal voor WVV-er Jan-Willem van Reeuwijk: Marjanne van der Velde
Moeilijke bal voor WVV-er Jan-Willem van Reeuwijk: Marjanne van der Velde Foto: Picasa

Wassenaarse Volleyballers in het mix 2 team behalen in felle strijd de volle winst

Algemeen

Wassenaar - De strijd tussen Mix2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging en Merenwijk Mix2, de buren uit Leiden, is traditioneel fel zo ook ditmaal. Al direct in de eerste set viel duidelijk te constateren dat beiden teams niet voor elkaar onder wilden doen. Set 1, de teams geven elkaar geen strobreed toe en tot 17-16 ging het gelijk op Bij die stand wist WVV op inzet langzaam een klein gaatje te slaan en winnen de set met 25-21. In afwijking van de andere sets was er in set 2 van spanning nauwelijks spraken. Merenwijk was, vooral door prachtige en harde services van Gliselle D. v.d. Klei en Ana González, even de weg kwijt. Merenwijk was in deze fase van de wedstrijd niet bij machten het geslagen gat in de tussenstand te dichten.
Vooral ook omdat Merenwijk fout op fout stapelden wint WVV de set ruim met 25-14. Uitgaande van deze setstand zou het voor WVV een simpele overwinning moeten worden. Nee dus. Het WVV spel in set 3 en 4 verslapt. Vooral de verdediging en het opvangen van de service was slordig. Merenwijk kreeg alsnog alle kans om een groot aantal punten te maken. Gelukkig waren de WVV-ers wel bij machte om via de service en af en toe een rake bal in het achterveld de stand in hun voordeel uit te bouwen. Beide set 25-19 winst. Deze wedstrijd bewees opnieuw dat WVV over een hecht team beschikt en voor elkaar en de winst wil vechten.

De Meisjes B1 en de Jongens B1 moesten respectievelijk tegen Novo MB1 en Aspasia JB1 hun meerdere erkennen. Beide teams spelen in een voor hen eigenlijk te hoge 2e klasse. De meisjes door te promoveren en de jongens omdat er geen 3e klasse is. Zeker de WVV jongens waren ten opzichte van hun tegenstanders in lengte niet allen een kop kleiner maar hadden ook duidelijk minder ervaring. Dat zowel de meisjes en de jongens in de gespeelde sets nog zoveel punten wisten te maken getuigd van de wil om goed te presteren.
De heren 1 hadden eerder hun wedstrijd in Delft tegen Volcano H2 knap met 0-4 gewonnen. De setstanden waren 23-25, 20-25, 18-25 en 15-25. De WVV heren 1 staan momenteel aan de kop van de ranglijst. Ook volleyballen? Info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op de site