Een mooi groen lint van lopers door het Panbos: Marcel Boskamp
Een mooi groen lint van lopers door het Panbos: Marcel Boskamp Foto:

Clubcircuit Voorschoten'97 na twee jaar hervat in het Panbos

Na ruim twee jaar coronacrisis is zaterdag het Clubcircuit van Voorschoten’97 weer van start gegaan. In het Panbos genoten de 39 deelnemers van de fraaie route en de zonnige omstandigheden. Bastiaan Langeveld won bij de mannen, Eeke Landman – Sinnema bij de vrouwen. Er gaat niets boven het Clubcircuit. De afwisselende routes, de onderlinge strijd en de gezelligheid maken deze reeks wedstrijden uniek. Dat juist deze loopjes de afgelopen twee jaar niet door konden gaan, was pijnlijk. En net op het moment dat het eerste Clubcircuit stond gepland, gooide een storm roet in het eten. Tot blijdschap van iedereen binnen Voorschoten’97 kon de Panboscross zaterdag wél doorgaan. En dat ook nog eens onder ideale omstandigheden, zowel voor het lopen als de nazit. Veel was nog bij het oude. Ed Zijl had het parcours samengesteld en fietste voorop en Herman Wesseldorp was één van zijn trouwe helpers onderweg. Het duo Fons Schrijver en Ilona Stoop is echter nieuw. Zij verzorgen de inschrijving en de tijdwaarneming; taken die zij zeer serieus nemen. Voor het eerst in de historie van het Clubcircuit introduceerden zij zelfs een online inschrijving!
De route was iets aangepast ten opzichte van voorgaande jaren. Aan het einde van de ronde had Zijl een extra lusje van zo’n 100 meter toegevoegd. Dit leverde een parcours op van iets meer dan 2,5 kilometer, dat twee keer moest worden afgelegd. Langeveld was met afstand de snelste. Hij legde de cross af in 20.32 minuten. Bert Boter kwam als tweede over de finish, na een spannende strijd met Freek van Zoest. Alle drie komen zij uit in de categorie 35-54 jaar. Het belooft tussen deze snelle lopers een spannende strijd te worden om de medailles.
Landman – Sinnema won bij de dames in een tijd van 24.09 minuten. Zij hield Judith van der Pluijm en nieuwkomer Janneke van Gent knap achter zich. Van der Pluim behaalde wel de maximale score bij de vrouwen senioren. Ook Wouter Dollekamp (mannen senioren), Jeroen Sannen (mannen 55+) en Ingeborg de Boorder – Bartelds (vrouwen 55+) wonnen in hun leeftijdscategorie. De strijd om de medailles gaat hopelijk snel verder. Door het drukke wedstrijdschema is het echter moeilijk om een geschikte datum voor het tweede Clubcircuit te vinden. Binnenkort volgt hierover meer informatie.