Tonnie van Genugten
Tonnie van Genugten Foto:

Het jubileumgevoel van…Tonnie van Genugten

Voorschoten’97 bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. In deze rubriek stellen we echte clubmensen voor. In deze editie Tonnie van Genugten, actief op vele fronten.

Naam: Tonnie van Genugten (47)
Beroep: Ik ben opleidingsmanager Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Ik geef leiding aan de docenten en ben eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de opleiding.
Voorschoten: Na zeven jaar Curaçao zijn we hier in 2005 komen wonen. Voorschoten kende ik niet. Mijn schoonmoeder ging in de regio rondjes rijden omdat we een woning in de omgeving van Voorburg nodig hadden. Dat werd een huurhuis in de Burgemeester De Kempenaerstraat. Nooit gezien van tevoren. Later verhuisden we naar de Margrietlaan en nu wonen we in de Palestrinalaan. Ik vind het een heerlijk dorp. Open, groen en kindvriendelijk.
Favoriete plek in het dorp: De Coronawandelingen langs de Korte Vliet. Ik houd van wandelen. Vanuit huis ben je daar dan al snel. ‘s Ochtends heel vroeg, als de zon opkomt. Schitterend is het dan. De rust, de natuur, dat voelt als een warme deken ook al is het vaak koud.
Bij Voorschoten’97 sinds: In 2009 begon onze oudste zoon Jaap er met voetballen. Daarna volgde dochter Lis en zoon Douwe. Zelf ben ik bij de 7x7 gaan voetballen net als mijn partner Joost. Het hele gezin zat op een gegeven moment op voetbal.
Functie: Ik ben drie jaar meisjescoördinator geweest, daarna jeugdvoorzitter en nu weer meisjescoördinator. En ik organiseer het familietoernooi! Vijf jaar geleden heb ik de 7x7 vrouwentak opgericht. Al snel hadden we vier teams vrouwen 30+! Een groot succes en ontzettend gaaf om al die vrouwen plezier te zien hebben. Er zijn echte vriendenteams ontstaan.
Hoogtepunt: Dat ik de winnende goal maakte op het Oliebollentoernooi door de interviewer van dit stuk door zijn benen te schieten! En natuurlijk de enorme groei van de meisjesafdeling. We zijn nu heel hard bezig een tweede vrouwenteam voor de zaterdag op te richten. Een logische stap door de groei van het meidenvoetbal.
Favoriete plek op Sportpark Adegeest: Op het terras terwijl een van mijn kinderen op veld 1 speelt. En natuurlijk bij de koekjesschaal in het scheidsrechtershok van Cor.
25 jaar Voorschoten’97: De club mag trots zijn op haar omvang, de vrijwilligers, de gemoedelijkheid en het bestaansrecht. De mensen die de club maken, dat maakt het mooi. Er is veel positivisme in de vereniging.
Voorschoten’97 in twee woorden: Gewoon gezellig.

Tweede vrouwenelftal op zaterdag
Door de grote toename op de meidenafdeling, de afgelopen 5-6 jaar, staat er een tweede vrouwenteam op zaterdag op stapel! De vereniging organiseert op 4, 11 en 20 april open trainingen voor geïnteresseerden van binnen en buiten. Er is namelijk nog plek voor enkele spelers! Interesse? meidenvoetbal@voorschoten97.nl