Remco Arendse, Foto: Ed Zijl
Remco Arendse, Foto: Ed Zijl Foto:

Het regent PR's bij de Ter Speckeloop!

Ook bij de Ter Specke Loop hebben de atleten van Voorschoten'97 goed gepresteerd. Op het snelle parcours in Lisse sneuvelden zondag vele PR's. Irene Kuin en Eeke Landman–Sinnema mochten zelfs plaatsnemen op het podium. Vanwege de coronamaatregelen waren prijsuitreikingen tijdens het Zorg en Zekerheid Circuit dit seizoen nog niet eerder toegestaan. AV De Spartaan had de primeur om dit onmisbare onderdeel van een hardloopwedstrijd weer in te voeren. Voorschoten'97 profiteerde direct. Kuin eindigde als tweede op de 10 kilometer, achter voormalig lid Charlotte van Veen. Met 38.58 dook Kuin eindelijk onder de door haar zo gewenste grens van 39 minuten. Tot ongeveer kilometer 6 kreeg ze hulp van haas Bert Boter. De snelle man uit de groep van Fons Schrijver versnelde in het tweede deel en kwam tot 38.32. Landman–Sinnema pakte brons op de 5 kilometer, met een mooie tijd van 20.20. Waar ze vorige week in Leiden net naast de derde plaats greep, was het nu wel raak. In de laatste kilometer versnelde ze waardoor ze afstand nam van nummer vier Merel van Gaalen - Van Loon.
Ook in de diverse categorieën behaalde de club successen. Zo eindigde Bastiaan Langeveld op de 5 kilometer (18.14) voor de tweede keer op rij als derde in de categorie 35-44 jaar. Hierdoor blijft hij in de race voor een podiumplaats. Rosa den Outer (tot en met 15 jaar) finishte met 23.18 opnieuw als eerste in haar leeftijdsklasse en lijkt de winst al bijna niet meer te kunnen ontgaan. Op de lange afstand werd Col Grootjans knap tweede met een tijd van 1.02,33. Ook hij houdt zicht op het podium. Dennis Rog verbrak op de 15 kilometer zijn toch al scherpe PR. Hij finishte na 55.13 en eindigde daarmee knap als vierde in de sterk bezette seniorenklasse.
Na drie achtereenvolgende weken Zorg en Zekerheid-wedstrijden, start zaterdag het clubcircuit. Het Panbos vormt traditioneel de aftrap van deze gezellige reeks loopjes. Iedereen mag meedoen. Deelname is gratis. De start is om 10.30 uur. Het Zorg en Zekerheid Circuit gaat op zondag 3 april verder. De Braassemloop in Roelofarendsveen staat dan op het programma.