Foto: Hans Douw
Foto: Hans Douw Foto:

Oude helden van SVLV en SV Voorschoten treffen elkaar

In het kader van de jubileumactiviteiten van het 25-jarig bestaan van Voorschoten 97 wordt er op vrijdagavond 18 maart een reünie-avond georganiseerd. Deze avond wordt afgetrapt met een wedstrijd van 2 x 25 minuten tussen de oud eerste elftallen van SVLV en SV Voorschoten om 19.00 uur.

Van SVLV zijde zijn Jelle Raap en Jeffrey van Veen druk doende een team op de been te brengen. En dat is ook heel leuk. ‘Toen ik een groepsapp aanmaakte met 22 gegadigden ontplofte het geheel en had ik binnen een avond 500 berichtjes in mijn telefoon’, aldus Raap. Van SVLV-zijde wordt de opstelling nog even in het midden gelaten, het enige dat wel bekend is, is dat Wouter Vosmeer en Edward de Bruijn er niet bij zijn. Zij wonen tegenwoordig in Canada. Maar we verwachten zeker naast Jelle en Jeffrey ook de oude aanvoerder Jacques van der Werff, Bjorn Canter Visscher, de broertjes Kraan binnen de lijnen en Daniel Green in de goal.
Oorspronkelijk was het de bedoeling om een drieluik te spelen met ook een team van Randstad Sport. Dat is helaas niet gelukt, maar gelukkig hebben SVLV en SV Voorschoten wel een team op de been weten te krijgen. Beiden met als geraamte begin jaren negentig, toen SV Voorschoten kampioen werd (1994) thuis tegen KMD en SVLV via de nacompetitie promoveerde door in een beslissingswedstrijd in Zoetermeer van Schoonhoven te winnen (1993). Ook bij SV Voorschoten is het animo groot om nog één keer in het veld te verschijnen. Ook hier één grote afwezige, Frank Buizer woont tegenwoordig in Uganda. Maar het gaat om de mannen die er wel zijn: Doelman Jos Loose is aanwezig net als voetballer van de eeuw Hein de Graaff. De robuuste verdediging van weleer met Dave van Tol, Jan de Graaff, Eric Poorta en Paul van Paassen is present en aanvallers Tjeerd Verweij, Coen Dekker en Arshan Behimehr geven acte de préséance. Trainer van weleer Frank van Dam heeft toegezegd en ook de sluwe spitsen Cees Hulsbos en Willem van Oranje. ‘Naast deze spelers hebben we nog een ‘hele gretige bank’ zegt Paul van Paassen die het team van SV Voorschoten bij elkaar bracht.
Na de wedstrijd volgt om 21.00 uur de prijsuitreiking gevolgd door een vrolijk verhaal van een prominente inwoner van Voorschoten over de geschiedenis van het Voorschotense voetbal. Er zullen oude foto’s zijn, shirts en vooral heel veel legendarische verhalen. Dus neem je plakboek mee op 18 maart want voor de voetballiefhebber wordt het een avond om van te smullen!

Afbeelding