Afbeelding
Foto:

Jeugd viscursus vanaf 11 mei

Voorschotense Visserij Belangen geeft al vanaf 1997 een viscursus voor de jeugdige vissers uit Voorschoten (10 t/m 13 jaar). Zij kunnen zich weer inschrijven (vanaf heden tot 1 mei). De plaats van de cursus is in Woonzorgcomplex Topaz aan de Professor Einsteinlaan 2 in Voorschoten. De cursus bevat 4 lesavonden op woensdagavond en start op 11, 18 en 25 mei en op 8 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur. De cursus wordt afgerond met een examen op zaterdagochtend 11 juni van 10.00 uur tot 11.30 uur, daarna om 12.00 uur het uitreiken van het diploma in Woonzorgcomplex Topaz.

Door de groeiende populariteit hebben wij een deelnamestop, deze is vastgesteld bij 10 cursisten en is bijtijds inschrijven noodzakelijk geworden. Vissen is leuk, maar wordt nog leuker als je er meer van af weet. Aan de techniek van het vissen wordt daarom de nodige aandacht besteed. Hoe maak je bijvoorbeeld een tuigje, hoe lok je vis naar je stek, hoe doe je het aas aan de haak? Zo maar een paar vragen die bij het vissen komen kijken. Natuurlijk is er ook volop aandacht voor het zorgvuldig behandelen van de gevangen vis. Aan de hand van speciale kaarten leren wij de kinderen wat zij ook in het viswater aan waterplanten en waterdiertjes tegen kunnen komen. Dit cursusmateriaal is beschikbaar gesteld door Sportvisserij Nederland.
Na het examen mogen de deelnemers een hengel, de viskoffer en de VVB jeugdvergunning mee naar huis nemen. Bovendien is er naast het cursusmateriaal een leuk en leerzaam boekje uit de serie “Vissen doe je zo met de vaste hengel”. Jongens en meisjes die mee willen doen kunnen zich inschrijven d.m.v. betaling van € 5,00 (materiaal en consumpties inbegrepen) op Betaalrekening IBAN NL18INGB0005659161 t.n.v. Voorschotense Visserij Belangen onder vermelding van Jeugdcursus, sluitdatum 1 mei.
Nadere informatie bij het secretariaat van de Voorschotense Visserij Belangen, tel. 06-42910002 of info@hsvvvb.nl of op hsvvvb.nl