Afbeelding
Foto:

Kandidaten stellen zich voor:
Mark van Oostrum nr. 3 op de CDA-lijst

CDA Voorschoten bouwt zijn verkiezingsprogramma Duurzaam Voorschoten op 7 V’s, waaronder die van Voorzieningen.
Geboren en getogen in ons prachtige Voorschoten en na een studie toegepaste psychologie in Leiden terug verhuisd naar ons dorp. Hier woon ik met veel plezier in de Nassauwijk. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als projectleider voor een gemeente. Sinds 2008 lid van het CDA en al geruime tijd actief in de Voorschotense raad. Eerst als lid van de commissie Wonen, Ruimte en Groen en sinds 2015 als raadslid in de commissie Mens en Samenleving waarin jeugdzorg, onderwijs en sport centraal staan. Hierdoor ben ik inmiddels goed bekend met wat er speelt in het dorp, wat er leeft bij de inwoners en wat zij verwachten van de gemeente.
Goede voorzieningen zijn
essentieel om als gemeente aantrekkelijk te blijven voor haar inwoners, maar ook om nieuwe bewoners en ondernemers aan te trekken. In mijn raadsperiode hebben wij als CDA-fractie daar op ingezet en een aantal mooie successen gerealiseerd waar ik trots op ben, zoals:
- Op basis van ons voorstel is € 500.000,- extra gereserveerd voor het zwembad het Wedde, waardoor deze gegarandeerd minimaal vijf jaar langer openblijft.
- De nieuwbouw van de Fortgensschool, waarvoor we met brede steun van de raad € 3 mln. in de begroting hebben gereserveerd. Ook gaan we geld met ingang van 2023 reserveren voor de Nutssschool en Emmausschool.
- De realisatie van het nieuwe kunstgras hoofdveld van Voorschoten ’97.
- De wens de om de huur van sociale huurwoningen niet verder te laten stijgen en woningen zo goed mogelijk te isoleren.
Daarnaast voeren we in Voorschoten een intensieve campagne voor een nieuwe culturele accommodatie in het centrum, gecombineerd met delen van het gemeentehuis en een bibliotheek. We zijn er nog niet, maar mijn droom is om dat in de komende jaren te realiseren. Dit past bij een bruisend centrum met een mooi winkelaanbod, betaalbare starterswoningen en een goede balans tussen wonen en ontspanning. In de komende periode wil ik me ook met volle kracht blijven inzetten voor goede, duurzame onderwijs- en sportaccommodaties. Voor kinderen en ouders is onderwijs meer dan een schoolgebouw waar les wordt gegeven.
Dat heeft de coronacrisis wel aangetoond. Sport verbindt, leert de jeugd om samen te spelen, geeft ontspanning en zorgt zo voor een gezonde samenleving. Het behoud van ons zwembad op lange termijn, een nieuwe sporthal en mooie sportparken vinden we belangrijk. In Voorschoten moeten we blijven investeren in onze voorzieningen om ons mooie dorp krachtig en vitaal te houden. Met veel passie wil ik me hiervoor blijven inzetten!