Afbeelding
Foto:

Cees Bremmer: Voorschoten is mijn thuis

Voorschoten is mijn “echte thuis” geworden. Samen met mijn vrouw Martine kwam ik een kleine 50 jaar geleden vanuit Amsterdam naar Voorschoten. Hier onze vier kinderen geboren en groeiden ze op. In de jaren 70 voerde ik met leeftijdsgenoten succesvol actie voor huisvesting van jonge gezinnen in de toen nieuwe wijk Bijdorp. Daar wonen we sinds eind 1980 nog steeds met veel plezier. Inmiddels kregen we 7 mooie kleinkinderen.

Voorschoten heeft mijn hart. Ik ben er op allerlei terrein actief. In sportief, cultureel en geloofsopzicht. Als het even kan zwem ik vrijwel dagelijks in zwembad Het Wedde, fitness op zaterdagmorgen bij Goederaad, zing in de cantorij van de protestantse gemeente Voorschoten en nog veel meer! Van 1978-1990 zat ik eerder in de gemeenteraad en sinds 2014 opnieuw. In mijn beroepsleven was ik in Nederland en Europa-politiek actief en deed veel internationaal werk.Momenteel ben ik met de meeste “dienstjaren” nestor van de gemeenteraad. In die kwaliteit ben je plaatsvervangend raadsvoorzitter. Met ziekte en vertrek van burgemeester Bouvy en komst van waarnemer Aptroot gaf dat veel extra werk. In die periode leidde ik meerdere raadsvergaderingen. Bij hun afscheid sprak ik wethouder Monique Lamers en de burgemeesters Bouvy en Aptroot toe. En mocht ik - een primeur- wethouder Spil bij haar komst digitaal “beëdigen”. Verder ben ik vaste voorzitter van de commissie Burger & Bestuur, en lid van de raadsadviescommissie wonen, ruimte en groen (WRG).
Voor mij is politiek niet alleen een zaak van belangen, maar ook van “waarden”, zoals bruggen willen slaan en niet polariseren. Benadrukken wat je met anderen verbindt in plaats van scheidt. Met constructieve alternatieven en suggesties komen, zoals in mijn eerste debat met burgemeester Stemerdink om de communicatie met burgers periodiek te agenderen. Natuurlijk mag je in politieke discussies verschillen helder benadrukken. Maar doe dat met respect en oog voor elkaar. Politiek is ook een kwestie van vertrouwen.
Ik zoek graag contact met Voorschotenaren over hun vragen en zorgen. Noem het de ombudsfunctie van een raadslid. De afgelopen jaren mocht ik vele tientallen inwoners uit alle wijken van ons dorp in de fractie uitnodigen om hun zorgen te bespreken. Zoals over allerlei vormen van hinder, van geluids- en verkeersoverlast tot over onveilige situaties. Maar ook over de klacht dat men bij de gemeente geen reactie of “geen gehoor” kreeg over brieven of andere signalen…. Dat soort raadswerk geeft mij vooral energie. Ook de komende vier jaar!
Cees Bremmer