Foto: Jiska van Leeuwen
Foto: Jiska van Leeuwen

Optreden Sylke Honing in The Voice Kids

Algemeen

Als negenjarige meedoen aan The Voice Kids is natuurlijk een geweldige ervaring. Mogen doen waar je van droomt, laten zien wat je kan, andere kandidaten ontmoeten, mooie kleren aan en opgemaakt worden door een echte visagiste. Sylke Honing (Foto: Jiska van Leeuwen) vond het fantastisch en wat was het moeilijk om dat niet van de daken te schreeuwen. Dat mocht niet. Het moest geheim blijven hoe ver ze zou komen in de talentenjacht. The Voice Kids zou vanaf april worden uitgezonden. Tot die tijd ‘mondje dicht en snaveltje toe’.

Door Josée Nan

Toen was daar de uitzending van BOOS over - in de woorden van Sylke – de “niet leuke dingen” die er bij The Voice zijn gebeurd. Haar avontuur wordt daardoor voorlopig niet door RTL uitgezonden. Gelukkig mag ze er nu wel over praten. Sylke is een groot fan van The Voice Kids. Spontaan besloot ze zich aan te melden voor seizoen 11 van dit programma. ‘Het was voor de leuk’, zegt ze en dat hebben haar ouders en grote zus geweten. Voordat je mee mag doen aan de ‘blind audition’ zijn er wel zes voorrondes. Pas daarna word je toegelaten tot het programma en mag je aan de vier coaches laten horen wat je kunt. Het begon voor Sylke in het voorjaar van 2021 met het insturen van een filmpje waarin ze “girl on fire” van Alicia Keys zingt. Zo heel moeilijk is dat niet, op internet zoek je naar karaoke versies en dan ga je oefenen en oefenen totdat het goed klinkt. Sylke had nog geen zangles. Daarmee begon ze toen het serieuzer werd. Ze werd geselecteerd voor de eerste voorronde, de tweede en zo verder tot aan de auditie in het programma, waarbij er minstens één stoel voor je moet draaien.

Sylke heeft veel geleerd van de voorrondes, die soms online en soms in de studio van Hilversum waren. In totaal heeft ze wel 10 liedjes ingestudeerd. Zangcoaches beoordelen welke kinderen de goede kandidaten zijn voor het programma. Zeventig kinderen kunnen meedoen, Sylke was een van de jongsten. Ze vond het erg gezellig met de andere kinderen en heeft veel vrienden en vriendinnen gemaakt.

Ze gaan elkaar terugzien in Disneyland Parijs, een gebruikelijk onderdeel van The Voice Kids, maar dit keer zijn er geen televisiecamera’s bij. Misschien dat er nog opnames van seizoen 11 van The Voice Kids worden uitgezonden. Sylke gaat intussen lekker door met zingen en dansen. Voor de verre toekomst heeft ze bedacht dat ze zangpsycholoog wil worden. Zingen, zo weet deze nu bijna tienjarige, kan mensen helpen lekkerder in hun vel te zitten.