Illustraties afkomstig van Filmdepot.nl en Theaterbureau Frijns (Museum op z'n Kop).
Illustraties afkomstig van Filmdepot.nl en Theaterbureau Frijns (Museum op z'n Kop).

Programma Filmtheater Voorschoten

Algemeen

Sinds woensdag 26 januari is Filmtheater Voorschoten weer open met voorstellingen voor jong en oud. De 1,5-meterregelgeving wordt gehanteerd, daarom is de zaal weer aangepast om meer ruimte te creëren voor maximaal 59 bezoekers per voorstelling. Dat zorgt samen met het dragen van mondkapjes (die af mogen op de stoel), de QR-code- en identificatiecheck voor een rustig en zo veilig mogelijk filmbezoek.
In deze periode worden geplaceerde kaartjes verkocht met vaste stoelnummers. De avondvoorstellingen eindigen uiterlijk om 22.00. Let op afwijkende aanvangstijden. Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt, vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via de website filmtheatervoorschoten.nl
Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!
Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie over het programma (een deel van het overzicht vindt u hieronder) vindt u ook via filmtheatervoorschoten.nl

Vrijdag 11 februari, 19.00 uur The Tragedy of Macbeth
Drama, VS 2021, 105 min. Kijkwijzer: 16
Denzel Washington en Frances McDormand schitteren in Joel Coens gedurfde en onstuimige toneelverfilming. Het is een verhaal over moord, waanzin, ambitie en sluwheid.
Wanneer Macbeth, na een voorspelling van drie heksen, meent de troon van Schotland te kunnen veroveren, staat er meer op het spel dan gewoonlijk. Dit is voor de moegestreden generaal zijn allerlaatste kans op glorie, zo laat Coen doorschemeren.

Zaterdag 12 februari, 19.15 uur: The Hand of God
Drama, IT 2021, 135 min. Kijkwijzer: 12
Acteurs: Toni Servillo, Filippo Scotti, Teresa Saponangelo
The Hand of God is een film van Academy Award-winnaar Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza, Il Divo, The Great Beauty, The Young Pope). Het verhaal gaat over het leven van een Italiaanse tiener uit Napels, Fabietto Schisa, dat volledig op zijn kop wordt gezet door de komst van voetballegende Diego Maradona.

Zondag 13 februari, 15.30 uur: Don’t Look Up
VS 2021, 139 min. Kijkwijzer: 12
Eigentijds komisch drama van regisseur Adam McKay, met een sterrencast, waaronder Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett en Tyler PerryIn “Don’t Look Up” ontdekt een student astronomie dat een komeet op de aarde afkoerst. Samen met haar professor proberen ze de wereld te waarschuwen, maar zelfs de president van de VS heeft andere dingen aan haar hoofd. Ze willen het aan sociale media verslaafde publiek wakker schudden, maar weten niet hoe.

Woensdag 16 februari, 19.15 uur: Tokyo Story
Drama, JAP 1953 (gerestaureerd), 136 min. Regie: Yasujirô Ozu. Kijkwijzer: AL
Het diep ontroerende “Tokyo Story” (zie foto) is een indringende kijk op de sociale mores in naoorlogse Tokio en is zonder twijfel een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de cinema. Het oudere echtpaar Hirayama reist van het platteland naar het bruisende Tokio, waar hun kinderen wonen. Deze blijken echter nauwelijks tijd te hebben voor hun ouders, het jachtige grotestadsleven slokt hen volledig op. Uit de rondgang langs hun kinderen blijkt de pijnlijke waarheid: de familie is volledig uiteengevallen. Het echtpaar ziet zich tot hun stille verdriet geconfronteerd met een generatieconflict.