Afbeelding

De honk en softbal jeugd sv Wassenaar gaat weer beginnen

Algemeen

Wassenaar - Na een winterstop, gevolgd door een lockdown kan de honk en softbal van sv Wassenaar weer beginnen. Ze staan te trappelen om weer te gaan trainen onze jeugd. Met elkaar de zaal in en weer actief bezig zijn.gooien vangen, slaan steeds een beetje beter worden. De pupillen gaan op zondag de zaal in net als de beeballertjes. Dat zijn de  allerkleinsten, die voorbereiden voor de landelijke Beeballdag, die Wassenaar op 12 juni organiseert. Een evenement waar alle beeball teams van Nederland een toernooi komen spelen. De pupillen gaan in maart al de eerste oefenwedstrijden spelen, maar ze gaan eerst de zaal in!
Wat is honkbal eigenlijk? Honkbal is een slagbalspel. In de rest van de wereld is honkbal bekend onder naam “Baseball”. Het is een van de meest beoefende sporten ter wereld. Vooral in de Verenigde Staten, Japan, het Caraïbisch gebied en grote delen van Azië is honkbal net zo populair als voetbal in Europa. In Europa is baseball een kleine sport. Het wordt in vrijwel alle landen gespeeld. Sportief gezien is Nederland een van de toonaangevende landen.

Wat is beeball? Beeball is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Bij beeball staan teamgeest, sportiviteit en spelplezier voorop.
Door het spelen van beeball raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen. BeeBall kenmerkt zich in het bijzonder doordat het spel door kinderen vanaf 5 jaar en met kleine teams wordt gespeeld. Ben je nou tussen de 5 en 11 jaar en wil je ook graag honkballen? neem contact op met een van de contactpersonen via de website van sv Wassenaar. Je mag altijd een keertje meetrainen om te kijken of het jouw sport is. Zien we je snel?