Afbeelding
Foto:Paul Bogaard

Bijzondere jaarwisseling met boa’s

Algemeen

Een groot deel van de Voorschotenaren vierde oud en nieuw gewoon thuis. Burgemeester Nadine Stemerdink daarentegen ging tijdens de jaarwisseling wel de straat op. Dat deed ze samen met de boa’s van het Politie Basisteam Leiden-Zuid. De burgemeester wilde graag ervaren, hoe zo’n bijzondere werkdag van de hulpverlenende diensten er nu precies uitziet. 

Via Facebook heeft ze laten weten het indrukwekkend te vinden, wat er gebeurt tijdens de drukste dienst van het jaar en waar de hulpverleners mee te maken krijgen. Ze ging onder andere de straat op met wijkagent Paul Boogaard, die via korte ‘story’s’ op de sociale media liet weten hoe het in Voorschoten verliep.

Het werd geen volledig rimpelloze jaarwisseling. In het dorp zijn rond 22.00 uur meerdere groepen in het centrum weggestuurd, na meldingen van vuurwerkoverlast. Verder is het Team Explosieven Verkenning (TEV) in actie gekomen nadat een persoon een Shell had bevestigd aan een lantaarnpaal. Het TEV heeft de straat afgezet en het explosief veilig verwijderd. Wijkagent Paul liet om 3.00 uur weten dat er nog een klein beetje geknal te horen was, maar dat het voornamelijk fluitende vogeltjes waren die hij nog hoorde. Het was de eerste jaarwisseling van Nadine in haar functie als burgemeester. 

De kop voor 2022 is er nu af. De redactie van Groot Voorschoten wenst u allemaal een goed en gezond 2022 toe. Net als in de voorgaande jaren wil Groot Voorschoten graag een lichtpuntje zijn in uw week en uw weekeind met positiviteit laten beginnen.