Arnold Posthuma voert de PvdA-lijst aan
Arnold Posthuma voert de PvdA-lijst aan

Arnold Posthuma gekozen tot lijsttrekker PvdA Voorschoten

Algemeen

De Algemene Ledenvergadering van de PvdA Voorschoten heeft op dinsdagavond 14 december 2021 de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 vastgesteld.

Op plaats 1 lijsttrekker Arnold Posthuma
Als lijsttrekker is gekozen het huidige raadscommissielid Arnold Posthuma. Daarmee kiest de PvdA voor verjonging. Hij kan - en heeft het al laten zien - als geen ander op een verfrissende, heldere en inhoudsvolle wijze acteren en werken aan een aansprekend politiek profiel van onze plaatselijke partij. Hij is een goede denker, spreker en ‘debater’. Arnold heeft plezier in het politieke werk, is goed in organiseren en het aanleggen van contacten en zoekt daarbij de samenwerking.

Op plaats 2 Ad de Graaf
Het huidige raadslid (en fractievoorzitter) Ad de Graaf komt op plaats 2. Ad adviseerde een jonger persoon als lijsttrekker voor de PvdA Voorschoten. Daarbij is nodig een koers met een scherp profiel (herkenbaar, daadkrachtig) voor de komende jaren. Hij doet daarvoor graag een stap terug. Wil in principe in de raad blijven. Is daarvoor nog enthousiast en gemotiveerd. Met al zijn ervaring en kennis in de raad is het goed om Ad erbij te houden.

Op plaats 3 Rachèl van Hellemondt
Nieuwkomer bij de PvdA Voorschoten op plaats 3 is Rachèl van Hellemondt. Ze heeft een brede interesse en ruime bestuurlijke ervaring. Is zowel een denker als doener en weet haar gedachten helder te formuleren. Met deze kwaliteiten is ze een grote aanwinst voor de PvdA Voorschoten.

Op plaats 4 Henk Overbosch
Henk stelt zich na een afwezigheid van vier jaar in de politiek weer beschikbaar voor het raadslidmaatschap. Als oud-raadslid/commissielid en oud-gemeentesecretaris van Voorschoten weet hij als geen ander de weg in de politiek en het bestuur van ons dorp. Met Henk krijgt de fractie een generalist en verbinder er bij. De volledige lijst van de PvdA bestaat uit:

Op de vastgestelde lijst ontbreekt Marjolijn Eshuis. Ze blijft nog tot aan de verkiezingen van maart 2022 voor de PvdA-fractie werkzaam, en heeft aangegeven daarna niet door te gaan. Wij bedanken Marjolijn voor haar grote inzet en bijdrage voor de partij en voor Voorschoten gedurende acht jaar. Ze neemt de komende raadsperiode afstand, maar is voornemens de lokale politiek te blijven volgen. 

De hele kandidatenlijst is te vinden op de website
voorschoten.pvda.nl